תחשבו על הבישולים ביום שישי: הבית מלא בניחוחות של אוכל, בני הבית רעבים ואין להם סבלנות לחכות עד הארוחה. כאן נכנס לתמונה המחמר, הקורבן הראשון של הרעב, שכל אחד ניגש אליו וחותך פרוסה ועוד פרוסה עד שלא נותר כלום.

יש למאפה הזה מרקם מעניין, והוא שחום מבחוץ וצבעוני מבפנים. הוא לא הכי מתובל, לכן בדרך כלל מגישים אותו יחד עם סלט מטבוחה - ואפשר לאכול אותו גם חם וגם קר. אין בו קמח, כך שהוא מתאים לרגישים לגלוטן - וגם לפסח.

הכנתי את המחמר בקערת פיירקס, שבזכותה מתקבלת פשטידה יפהפייה וגבוהה בצורת חצי כדור. כל מה שנשאר זה להוציא מהתנור, לקרר טיפה, לשים מעל הקערה צלחת ולהפוך.

>> עוד מתכונים מצוינים של אולגה טוכשר - בבלוג שלה, "המרכיב הסודי". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג

מרכיבים

קערת פיירקס בנפח כ-500 מ"ל או תבנית בקוטר 22-20 ס"מ

  • 5 תפוחי אדמה בינוניים
  • 4 ביצים
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/2 כפית כמון
  • אפשרות: 1/3 כפית שבבי צ'ילי
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 צרור פטרוזיליה
  • 1 קופסת שימורים (550 גרם) של אפונה וגזר
  • 4 כפות שמן

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם עד שהם מתרככים. מקלפים ומועכים למחית גסה - אפשר ואפילו עדיף להשאיר גושים קטנים.
  3. טורפים בקערה נפרדת את הביצים והתבלינים. מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים.
  4. מוסיפים לתפוחי האדמה המעוכים את האפונה והגזר (מסוננים מנוזלי השימור) ואת תערובת הביצים. מערבבים.
  5. משמנים היטב את התבנית, כולל הדפנות, ומעבירים אליה את התערובת. משטחים ומנערים קלות, כדי להיפטר מכיסי אוויר. אופים כשעה, עד שהפשטידה משחימה היטב.
  6. מוציאים מהתנור ומקררים קצת. מניחים על התבנית צלחת גדולה והופכים את הפשטידה על הצלחת.
  7. חותכים ומגישים, מומלץ בתוספת מטבוחה.

טיפים

  • במקום בשימורי אפונה וגזר אפשר להשתמש בגזר מבושל חתוך לקוביות בינוניות ובאפונה קפואה.
  • אפשר להחליף את הפטרוזיליה (או מחצית ממנה) בכוסברה.