מרכיבים
4 מנות
- 1 ק"ג תפוחי אדמה עם קליפה אדומה
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית אורגנו יבש
- 1 כפית שום גבישי
- מיץ מ- 2 לימונים
- 2/3 כוס (160 מ"ל) ציר ירקות או מים (אפשר להשתמש גם בציר עוף)
- 2 כפות שומשום
- מלח
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות במצב רגיל או ל-180 מעלות במצב טורבו. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה או בנייר אלומיניום.
- חותכים את תפוחי האדמה לטריזים ומניחים בתבנית בשכבה אחת.
- מערבבים בקערה את שמן הזית, האורגנו, השום, מיץ הלימון והציר (או המים). יוצקים על תפוחי האדמה, כך שכולם יהיו מכוסים בנוזל. מתבלים במלח ובפלפל שחור גרוס.
- אופים כשעה – מערבבים את תפוחי האדמה בתבנית מדי 15 דקות (יש להקפיד שהם יישארו בשכבה אחת).
- מפזרים את השומשום על תפוחי האדמה ומגבירים את חום התנור ל- 220 מעלות (200 מעלות במצב טורבו). אופים כ-10 דקות נוספות ומגישים מיד.
- עוד מתכונים בדוקים שתמיד מצליחים - בבלוג של חני הראל, "לימון וג'ינג'ר". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג