תפוחי אדמה בתנור עם שומשום ולימון

המתכון הכי קל והכי טעים בעולם לתפוחי אדמה בתנור - אין צורך לקלף את תפוחי האדמה, וגם לא לבשל אותם לפני האפייה

חני הראל

|

15.04.14 09:40

 

 

מרכיבים

4 מנות

 

  • 1 ק"ג תפוחי אדמה עם קליפה אדומה
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית אורגנו יבש
  • 1 כפית שום גבישי
  • מיץ מ- 2 לימונים
  • 2/3 כוס (160 מ"ל) ציר ירקות או מים (אפשר להשתמש גם בציר עוף)
  • 2 כפות שומשום
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות במצב רגיל או ל-180 מעלות במצב טורבו. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה או בנייר אלומיניום.
  2. חותכים את תפוחי האדמה לטריזים ומניחים בתבנית בשכבה אחת.
  3. מערבבים בקערה את שמן הזית, האורגנו, השום, מיץ הלימון והציר (או המים). יוצקים על תפוחי האדמה, כך שכולם יהיו מכוסים בנוזל. מתבלים במלח ובפלפל שחור גרוס.
  4. אופים כשעה – מערבבים את תפוחי האדמה בתבנית מדי 15 דקות (יש להקפיד שהם יישארו בשכבה אחת).
  5. מפזרים את השומשום על תפוחי האדמה ומגבירים את חום התנור ל- 220 מעלות (200 מעלות במצב טורבו). אופים כ-10 דקות נוספות ומגישים מיד.

 

  • עוד מתכונים בדוקים שתמיד מצליחים - בבלוג של חני הראל, "לימון וג'ינג'ר". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד