המכון באדיבות ניר רונן, שף מסעדת The Meat & Wine Co בהרצליה.

מרכיבים

5 מנות

  • 5 נתחי קארה טלה, נקיים מעצמות
  • שמן זית

לרוטב הרימונים
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 1/4 1 כוסות (300 מ"ל) מיץ רימונים בטמפרטורת החדר
  • 4 כפיות (20 מ"ל) חומץ בן יין אדום בטמפרטורת החדר
  • 1 כפית קורנפלור

לעדשים
  • 1 כוס עדשים שחורות
  • שמן זית
  • 1 גזר חתוך לקוביות
  • 1 שורש סלרי חתוך לקוביות
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 כף טימין קצוץ
  • 1 כף פטרוזיליה קצוצה
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

לתערובת עשבי התיבול
  • 1/2 כוס פירורים לציפוי כשרים לפסח
  • 1 כף טימין קצוץ
  • 5 עלי נענע
  • 1 שן שום
  • 1 כף קליפת לימון מגוררת
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

רוטב הרימונים
  1. שמים את הסוכר בסיר קטן ומחממים על אש בינונית, תוך בחישה מדי פעם, עד שהוא נמס (התהליך אמור להימשך 10-5 דקות).
  2. מוסיפים את מיץ הרימונים והחומץ (זהירות, הנוזלים עלולים להשפריץ) ומבשלים על אש נמוכה כ-10 דקות.
  3. מערבבים את הקורנפלור עם 3 כפות מים פושרים. מוסיפים את הבלילה בהדרגה לרוטב תוך בחישה. מביאים לרתיחה ומורידים מהאש.

העדשים
  1. מבשלים את העדשים כ-20 דקות במים רותחים, עד שהן מתרככות, אך עדיין שומרות על צורתן. שוטפים במים ומסננים.
  2. מחממים במחבת שמן זית. מוסיפים את הגזר, שורש הסלרי, הבשר והשום, ומקפיצים 4-3 דקות. מוסיפים את העדשים, עשבי התיבול, מלח ופלפל, מערבבים ומורידים מהאש.

הטלה וההגשה
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. משמנים מחבת בשכבה דקה של שמן זית ומחממים היטב על אש גבוהה. צורבים את נתחי הטלה כדקה מכל צד.
  3. מעבירים את הנתחים לתבנית ואופים 8 דקות.
  4. אם צריך, מחממים בינתיים על אש בינונית את העדשים והרוטב.
  5. מוציאים את נתחי הטלה מהתנור ומגלגלים בתערובת עשבי התיבול.
  6. מעבירים את העדשים לצלחות הגשה. מניחים מעל את נתחי הטלה ויוצקים מסביב מרוטב הרימונים.

איך מכינים מראש?

  • את העדשים והרוטב אפשר להכין עד יומיים מראש ולשמור במקרר. את תערובת עשבי התיבול אפשר להכין ביום ההגשה ולשמור בכלי אטום. לפני ההגשה מכינים את הבשר, ובינתיים מחממים את העדשים והרוטב על אש בינונית.