העוגה הזאת טעימה בכל פעם מחדש, לא משנה כמה פעמים כבר אכלת אותה. היא מושלמת ליד הקפה או התה – ואין מי שלא אוהב אותה.
מרכיבים
תבנית בקוטר 26 ס"מ או תבנית קוגלהוף
- 3 ביצים בטמפרטורת החדר (לתבנית קוגלהוף יש להשתמש ב-4 ביצים)
- 3/4 כוס סוכר (רצוי סוכר חום)
- 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה או יוגורט
- 1/2 כוס שמן קנולה
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/2 1 כוסות קמח תופח
- 1/4 כוס אגוזי פקאן קצוצים גס (אפשר להשתמש גם באגוזים אחרים)
- 1/2-1/4 כוס סירופ מייפל
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים קלות את התבנית.
- מקציפים את הביצים עם הסוכר במשך כמה דקות, עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
- ממשיכים להקציף ומוסיפים את השמנת, השמן ותמצית הווניל. מפסיקים את ההקצפה.
- מקפלים את הקמח בעדינות לתוך הקציפה (משתדלים לא לערבב יותר מדי, כדי לא לפגוע באווריריות העוגה).
- מעבירים את הבלילה לתבנית ומפזרים מעל את האגוזים (אם אופים בתבנית קוגלהוף מפזרים אותם בתחתית, מפני שבתום האפייה הופכים את העוגה).
- אופים 40-30 דקות, עד ששיפוד עץ הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים.
- כשהעוגה עדיין חמה דוקרים אותה עם שיפוד עץ או קיסם במקומות רבים ויוצקים עליה סירופ מייפל – הוא אמור להיספג בה לחלוטין.