מרכיבים

40 בורקיטס

לבצק
  • 200 גרם גבינת קרם שמנת 5% שומן
  • 1 כף אחת פלפל שיפקה קצוץ דק
  • 200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח
  • 1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה

למלית
  • 1/2 כוס (100 גרם) עדשים שחורות
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • 1/2 כפית סוכר
  • 1 חבילה כוסברה קצוצה
  • 1/4 כוס טחינה גולמית
  • 1/2 כפית כמון
  • 1 כפית מלח

לאפייה
  • 1 ביצה טרופה עם מעט מלח
  • תערובת שומשום שחור ולבן

אופן ההכנה

הבצק
  1. שמים את כל מרכיבי הבצק במעבד מזון ומעבדים קצרות, רק עד שמתקבל בצק אחיד – חשוב לעבד כמה שפחות, כי עיבוד יתר יפגע בפריכות הבצק (אפשר להכין את הבצק גם בידיים - מעבדים אותו באמצעות קצות האצבעות).
  2. יוצרים מהבצק כדור, משטחים לדסקית ועוטפים היטב בניילון נצמד. מניחים במקרר לשעתיים לפחות.

המלית
  1. מבשלים את העדשים במים רותחים 12 דקות. מסננים ומצננים קלות.
  2. מעבירים את העדשים למעבד מזון וטוחנים גס. מעבירים לקערה.
  3. מחממים את השמן במחבת. מוסיפים את הבצל והסוכר ומטגנים כ-10 דקות, עד להזהבה עמוקה מאוד.
  4. מוסיפים לעדשים את הבצל המטוגן יחד עם שאר מרכיבי המלית ומערבבים.

העיצוב והאפייה
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. מקמחים קלות את משטח העבודה. מרדדים את הבצק לעלה דק וקורצים ממנו עיגולים בקוטר כ-8 ס"מ.
  3. מניחים במרכז כל עיגול כפית גדושה של מלית ומקפלים את הבצק לשניים מעל המלית. מהדקים היטב את השוליים (אפשר באמצעות מזלג).
  4. מניחים את הבורקיטס בתבנית. מברישים בביצה, מפזרים שומשום ואופים כ-15 דקות, עד להזהבה.
  5. מומלץ להגיש לצד יוגורט.

  • המתכון באדיבות גבינות סימפוניה של "שטראוס"