מרכיבים
40 בורקיטס
לבצק- 200 גרם גבינת קרם שמנת 5% שומן
- 1 כף אחת פלפל שיפקה קצוץ דק
- 200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
- 1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח
- 1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
- 1/2 כוס (100 גרם) עדשים שחורות
- 1/4 כוס שמן זית
- 2 בצלים קצוצים דק
- 1/2 כפית סוכר
- 1 חבילה כוסברה קצוצה
- 1/4 כוס טחינה גולמית
- 1/2 כפית כמון
- 1 כפית מלח
- 1 ביצה טרופה עם מעט מלח
- תערובת שומשום שחור ולבן
אופן ההכנה
הבצק- שמים את כל מרכיבי הבצק במעבד מזון ומעבדים קצרות, רק עד שמתקבל בצק אחיד – חשוב לעבד כמה שפחות, כי עיבוד יתר יפגע בפריכות הבצק (אפשר להכין את הבצק גם בידיים - מעבדים אותו באמצעות קצות האצבעות).
- יוצרים מהבצק כדור, משטחים לדסקית ועוטפים היטב בניילון נצמד. מניחים במקרר לשעתיים לפחות.
- מבשלים את העדשים במים רותחים 12 דקות. מסננים ומצננים קלות.
- מעבירים את העדשים למעבד מזון וטוחנים גס. מעבירים לקערה.
- מחממים את השמן במחבת. מוסיפים את הבצל והסוכר ומטגנים כ-10 דקות, עד להזהבה עמוקה מאוד.
- מוסיפים לעדשים את הבצל המטוגן יחד עם שאר מרכיבי המלית ומערבבים.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מקמחים קלות את משטח העבודה. מרדדים את הבצק לעלה דק וקורצים ממנו עיגולים בקוטר כ-8 ס"מ.
- מניחים במרכז כל עיגול כפית גדושה של מלית ומקפלים את הבצק לשניים מעל המלית. מהדקים היטב את השוליים (אפשר באמצעות מזלג).
- מניחים את הבורקיטס בתבנית. מברישים בביצה, מפזרים שומשום ואופים כ-15 דקות, עד להזהבה.
- מומלץ להגיש לצד יוגורט.
- המתכון באדיבות גבינות סימפוניה של "שטראוס"