אצלנו בבית מאוד אוהבים פיצה. בעצם, מאוד מאוד אוהבים פיצה. אם אפשר, אז פיצה כל יום וכל היום.

כדי לגוון - ובעיקר כדי שלא ישעמם לי - אני מכינה מדי פעם "פיצות" מגולגלות. הבסיס הוא בצק חש"ק (חמאה, שמנת חמוצה וקמח תופח): בצק פריך ללא שמרים שאינו דורש התפחה. כמובן שהוא גם קל להכנה וזוכה להצלחה, לא רק בקרב ילדים.

פיצות מגולגלות יכולות להתאים לארוחת ערב קלילה לצד ירקות וגבינות וגם מתאימות בול לפיקניק. בשונה מפיצה, שאמורה לצאת מהתנור בתזמון מדויק, את ה"פיצות" האלה ניתן להכין כמה שעות מראש, לארוז ולקחת לפיקניק.

אם רוצים לגוון, אפשר להחליף את רסק העגבניות ברוטב פסטו (במקרה זה מוותרים על האורגנו).

מרכיבים

24 יחידות

לבצק

  • 1 מכל (200 מ"ל) שמנת חמוצה 15% שומן
  • 200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
  • 1/2 2 כוסות קמח תופח מנופה
  • קורט מלח

למילוי

  • 250 גרם גבינה צהובה מגורדת
  • 5-4 כפות רסק עגבניות
  • אורגנו יבש
  • מלח

למריחה ועיטור

  • 1 ביצה טרופה
  • שומשום
  • קצח

אופן ההכנה

  1. שמים את כל מרכיבי הבצק בקערת מיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון, ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד (חשוב לעבד כמה שפחות – עיבוד יתר יפגע בפריכות הבצק).
  2. יוצרים מהבצק כדור, משטחים לדסקית ועוטפים היטב בניילון נצמד. מעבירים למקרר לחצי שעה.
  3. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  4. מניחים נייר אפייה על משטח העבודה ומקמחים אותו קלות. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים. מרדדים את אחד מחלקי הבצק למלבן באורך של כ-25 ס"מ (בינתיים שומרים את שאר חלקי הבצק במקרר).
  5. מורחים את הבצק ברסק עגבניות ומפזרים מעל גבינה צהובה ואורגנו.
  6. מגלגלים את הבצק לגלילה (מתחילים מאחד הצדדים הארוכים יותר). מהדקים את הקצוות ומניחים בתבנית כשה"תפר" פונה כלפי מטה. חורצים בבצק חריצים, כדי לסמן 8 פרוסות (ראו תמונה).
  7. חוזרים על הפעולות עם שאר חלקי הבצק ועם יתרת המילוי.
  8. מברישים את הגלילות בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום וקצח.
  9. אופים כ-30 דקות, עד להזהבה קלה. חותכים כל גלילה ל-8 פרוסות, ומגישים חם או בטמפרטורת החדר.