מרכיבים

2 תבניות אינגליש קייק בגודל 11X27 ס"מ או 10X30 ס"מ

  • 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב
  • 1/2 קובייה (25 גרם) שמרים טריים
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
  • 1/2 3 כוסות ועוד 1 כף (500 גרם) קמח, מנופה
  • 1 כפית מלח
  • 2 ביצים
  • 1 כף דבש
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • 1 כפית תמצית וניל

למלית
  • 200 גרם שוקולד מריר

לציפוי
  • 1 ביצה טרופה
  • 1 כף גדושה סוכר חום

לסירופ הסוכר
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 1 כוס (240 מ"ל) מים

אופן ההכנה

  1. מערבבים בקערת המיקסר 2 כפות מהחלב ואת השמרים הטריים, עד שהם נמסים. מוסיפים את הסוכר ומחצית מכמות החלב שנותרה, ומערבבים.
  2. מוסיפים את הקמח המנופה ואת הקמח ומתחילים ללוש במהירות אטית עם וו הלישה. מוסיפים, תוך כדי לישה, את הביצים, הדבש, החמאה, קליפת הלימון המגוררת ותמצית הווניל.
  3. מוסיפים את יתרת החלב ולשים כ-7 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד וגמיש.
  4. מכסים את הקערה בניילון ומתפיחים במשך שעה במקום חמים.
  5. מעבירים את הבצק לשולחן עבודה מקומח, ודוחסים אותו בעזרת שורש כף היד כדי להוציא ממנו את האוויר שהצטבר בתוכו.
  6. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים ומרדדים כל אחד מהם לריבוע בעובי 3 מ"מ ובגודל 35X35 ס"מ.
  7. ממיסים את השוקולד במיקרוגל או בסיר. במיקרוגל: מחממים 30 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד נמס לגמרי. בסיר: שמים את השוקולד בסיר קטן, ומניחים אותו מעל סיר גדול שבו מעט מים רותחים (אסור שהמים ייגעו בסיר הקטן). מחממים תוך בחישה, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
  8. מורחים את השוקולד המומס על עלי הבצק ומגלגלים כל אחד מהם לגליל.
  9. חוצים כל גליל לאורכו בעזרת סכין, וכורכים את החצאים זה בזה כדי לקבל צורת צמה.
  10. מעבירים את שתי הצמות לתבנית אפייה משומנת במעט חמאה מומסת ומתפיחים במשך שעה בסביבה חמימה. 20 דקות לפני סוף ההתפחה מחממים את התנור ל-170 מעלות.
  11. מושחים את הגלילים בביצה טרופה ובוזקים מעל מעט סוכר חום בהיר לקישוט.
  12. אופים במשך 30 דקות, ובינתיים מרתיחים בסיר קטן את מרכיבי הסירופ, עד שהסוכר נמס במים.
  13. יוצקים את הסירופ על העוגות 5 דקות לאחר שיצאו מהתנור.
  14. שומרים את העוגות בטמפרטורת החדר, כשהן עטופות בנייר אלומיניום (עוטפים אולן רק לאחר שהתקררו לגמרי). לחלופין, אפשר להקפיא אותן ולהפשיר בתנור בחום נמוך.

  • שף-קונדיטור אורן בקר מנהל את אורן בקר - סדנאות שף ואת קונדיטוריית אורן בקר בוטיק שתיפתח בקרוב במתחם שרונה בתל אביב. המתכון הוא מתוך ספר האפייה שלו, "ככה אופים את זה"