שם: נטלי עטיה

תאריך לידה: 19.2.1975

מקצוע: שחקנית

עוגה אהובה: עוגת משמשים על פעם שאימא מכינה

"אצטרך רק חצי שעה" ציינתי בהתכתבות המקדימה – אך בתום הפגישה, כשהצצתי בשעון לאחר שנטלי עטיה ליוותה אותי לפינת הרחוב ונפרדה ממני בנשיקות, גיליתי שעברה שעה וחצי.

היא חמה, נעימה וחייכנית כמו השמש. אנחנו מתיישבות בפינת האוכל בדירתה, השיחה קולחת מהרגע הראשון, ובין ילדים, גירושים וחיים אנחנו מצליחות להתרכז ולדבר גם על יום הולדת. את ימי ההולדת שלה היא אוהבת להקדיש לשני בניה בני ה-11 וה-14. "הם האנשים שאני הכי אוהבת ואיתם אני הכי רוצה להיות ביום הזה", היא מסבירה. "ללכת למסעדה אני ממילא הולכת, זה לא משהו מיוחד, אז אני לוקחת אותם לים או שאנחנו יוצאים לטיול בארץ, רק שלושתנו".

את משבר הגיל הראשון שלה חוותה עטיה כשהיתה בת 10, כשהבינה שלא תחגוג עוד יום הולדת חד-ספרתי (המשבר השני היה בגיל 25, בהיותה אימא טרייה). היא התעוררה בבוקר יום ההולדת לצלילי השיר "Happy Birthday to You" של סטיבי וונדר, שבקע מחדרו של אחיה.

כשנכנסה לחדר היא קיבלה ממנו במתנה מברשת שיניים צהובה עם דמותו של גופי, הכלב מהסרטים של וולט דיסני. למרות המשבר, היתה לעטיה באותו רגע הארה: היא הבינה שדווקא בימי הולדת לא צריך מתנות גרנדיוזיות – מחווה קטנה ותשומת לב מספיקות כדי לרגש. אני נזכרת ביום הולדת 10 שלי, שבו קיבלתי ספר משיריו של אריק איינשטיין עם הקדשה מאבי, ספר שנמצא אצלי עד היום.

על אף שעד כה עטיה לא חיכתה לימי ההולדת שלה, את גיל 39 היא מקבלת בברכה ומצפה לו. "זה הסוף של עשור מלא במשברים וקשיים, לקראת עשור טוב יותר", היא מסבירה – ומתכוונת לגירושים ולפרידות שחוותה בשנים האחרונות. "טוב לי במקום שאני נמצאת בו עכשיו. היתרון הגדול של הגיל הוא החוכמה, שמביאה איתה עידון וסבלנות ופחות מרירות. אני שלמה עם עצמי. סוג של להתראות נעורים, שלום אהבה".

לקראת סיום אני שואלת על העוגה. את המתכון לקחה עטיה מאמה, דינה, והוא מחכה בסבלנות על השולחן במשך כל השיחה. "אני טבעונית כבר 20 שנה בהפסקות. אימא שלי מורחת על הבצק ביצים, אבל לא חייבים, נכון?" היא שואלת אותי ואני מאשרת.

כשאנחנו עוברות לצילומים היא מתיישבת ליד הפסנתר העתיק שלה. "מה את מאחלת לעצמך?" אני שואלת, ועטיה מתמתחת ונאנחת: "אין לי כוח לימי הולדת", היא מחייכת ומוסיפה, "שלא אפסיק לחלום".

נטלי עטיה, A very happy birthday to you

עוגת משמשים של פעם

מרכיבים

תבנית בקוטר 24 ס"מ

  • 300 גרם מחמאה (אפשר להחליף ב-300 גרם חמאה)
  • 1/4 1 כוסות סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 2 חבילות קטנות (700 גרם בסה"כ) קמח תופח
  • 1 צנצנת (300-250 גרם) ריבת משמשים
  • אפשרות: 1 ביצה טרופה

אופן ההכנה
  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. ממיסים את המחמאה ומקררים מעט.
  3. מערבבים את כל החומרים בקערה, לפי הסדר שבו הם מופיעים. אחרי שמוסיפים את הקמח מערבבים כמה שפחות – רק עד שמתקבל בצק אחיד (עיבוד יתר יפגע באווריריות העוגה).
  4. משמנים את התבנית ובעזרת הידיים משטחים בה 3/4 מכמות הבצק. מורחים על הבצק את הריבה.
  5. מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את יתרת הבצק לעלה בעובי 3-2 מ"מ. חותכים לרצועות ומסדרים בצורת שתי וערב על גבי הריבה. אם רוצים, מברישים את הבצק בביצה טרופה.
  6. אופים 10 דקות. מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות ואופים כ-40 דקות נוספות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
  7. לאחר שהעוגה התקררה אפשר לפזר עליה אבקת סוכר.