המתכונים הם מתוך ספר המרקים של אלינוער רבין (הוצאת "קוראים"), המרכז 100 מתכוני מרקים מיוחדים.

מרק ירקות קלויים

מרכיבים

  • 1 כרשה פרוסה
  • 2 פלפלים אדומים, חצויים מגולענים
  • 2 גזרים פרוסים
  • 1 בטטה פרוסה
  • 1 חציל פרוס
  • 2 אגסים, חצויים ומגולענים
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 5 גבעולי טימין
  • 6-5 כוסות ציר ירקות
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה לבישול

להגשה

  • 1 ג'בטה פרוסה דק
  • מעט שמן זית

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
  2. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מפזרים את הירקות והאגסים בתבנית, מזלפים מעל את שמן הזית, מפזרים מלח, פלפל וטימין, ומערבבים בידיים לכיסוי אחיד.
  3. צולים כ-50 דקות בתנור, עד שהירקות התרככו והזהיבו.
  4. בזמן שהירקות בתנור מורחים את פרוסות הג'בטה משני הצדדים בשמן זית בעזרת מברשת. מכניסים לתנור כרבע שעה לפני שהירקות מוכנים. בזמן האפייה הופכים את הפרוסות.
  5. מחממים את ציר הירקות בסיר, מוסיפים את הירקות הקלויים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כרבע שעה. מוסיפים את השמנת ומרסקים במוט ריסוק או בבלנדר. מחזירים לסיר ומחממים על אש נמוכה עד לרתיחה עדינה (לפני הריסוק אפשר לשמור בצד חלק מהירקות הקלויים ולהוסיף למרק לפני ההגשה).
  6. מגישים עם פרוסות הג'בטה הקלויות.

מרק עגבניות עם אורז

מרכיבים
  • 2 כפות שמן חמניות
  • 3 בצלים ירוקים (רק החלק הלבן), קצוצים
  • 3 עגבניות גדולות, קלופות וקצוצות
  • 1/4 כוס אורז
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1 כף סוכר
  • 1/2 גביע (100 גרם) שמנת חמוצה

אופן ההכנה
  1. מחממים את השמן בסיר בינוני על אש בינונית, ומטגנים את הבצל רק עד שהתחיל להזהיב. מוסיפים את העגבניות הקצוצות ו-4 כוסות מים, ומביאים לרתיחה.
  2. מוסיפים את האורז, מערבבים ומביאים לרתיחה נוספת. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כ-20 דקות, עד שהאורז רך לגמרי. מוסיפים את מיץ הלימון והסוכר, מערבבים ומסירים מהאש.
  3. אפשר להגיש מיד, עם מעט שמנת חמוצה, או לרסק בבלנדר ואז להוסיף את השמנת.

מרק עדשים וערמונים

מרכיבים
  • 1 כוס עדשים ירוקות
  • 2 עלי דפנה
  • 6 כוסות ציר ירקות
  • 2 נקניקי קבנוס פרוסים דק
  • 1/2 כוס ערמונים קלויים חתוכים לקוביות (אפשר להשתמש בערמונים המוכנים הנמכרים ארוזים בכל רשתות השיווק)
  • מלח
  • מעט עלי טימין

להגשה
  • פלפל שחור גרוס
  • קרוטונים

אופן ההכנה

  1. שוטפים היטב את העדשים במסננת ומעבירים לסיר. מוסיפים את עלי הדפנה והציר. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כרבע שעה, עד שהעדשים התרככו. מרחיקים את עלי הדפנה.
  2. מוסיפים לסיר את פרוסות הקבנוס ואת קוביות הערמונים, מכסים ומבשלים כרבע שעה. מתבלים במלח ובעלי טימין ומערבבים.
  3. מחלקים לצלחות אישיות וגורסים על המרק פלפל שחור. מגישים עם קרוטונים.

טיפ: איך מכינים ערמונים
  • בעזרת סכין קטנה חדה יוצרים חתכי שתי וערב בתחתית קליפת הערמונים, או חורצים מסביב למרכז, כך שהחתך יגיע מעבר לקליפה הפנימית. מרתיחים בסיר עם מים, מנמיכים מעט את האש ומבשלים כ-10 דקות. מסירים את הקליפה בעודה חמה.