מאפי פסטה הם שילוב מנצח של פשטות, זמינות וגיוון. אם יש לכם בבית פסטה, שמנת מתוקה וביצה, אתם כבר בכיוון הנכון להכנת מאפה, רק צריך להחליט מה להוסיף לו – ויש כל כך הרבה אפשרויות: החל בפטריות וכרשה, דרך עגבניות מיובשות וזיתים שחורים ועד אנטיפסטי וגבינות.

המתכון שלפניכם מציג שילוב קליל, עם טעמי לימון וארטישוק שתמיד הולכים טוב יחד. קל מאוד להכין את המאפה, ואם רוצים אפשר לוותר על החלוקה למנות אישיות ולהכין תבנית אחת גדולה.

מומלץ להכין את המאפים כמה שעות לפני האכילה, כדי לתת להם זמן להתייצב. וחוץ מזה, הם הכי טעימים בטמפרטורת החדר.

מרכיבים

כ-30 מאפים אישיים

  • 500 גרם פסטה קצרה

לבלילה
  • 2 מכלים (500 מ"ל בסך הכל) שמנת מתוקה 15% שומן
  • 2 ביצים
  • 200 גרם גבינה קשה מגורדת – מוצרלה, פרובולונה וכדומה
  • 200 גרם גבינת ריקוטה
  • 2 כפות קליפת לימון מגוררת(תזדקקו ללימון אחד בערך)
  • 1 כוס לבבות ארטישוקים משומרים (רצוי בשמן זית), קצוצים גס
  • 1/2 כפית צ'ילי יבש (לא חובה)
  • 6 עלי מרווה טריים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

לפיזור
  • 100 גרם גבינה קשה מגורדת - פרמזן, מוצרלה, פרובולונה וכדומה

כלים מיוחדים
  • תבנית שקעים למאפינס
  • מנז'טים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל180 מעלות.
  2. מבשלים את הפסטה 2 דקות פחות מהזמן שמצוין על האריזה. מסננים.
  3. מערבבים בקערה גדולה את כל מרכיבי הבלילה עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הפסטה ומערבבים היטב.
  4. מניחים מנז'טים בתבנית מאפינס (עדיף כאלה שעשויים מנייר עבה יותר, כמו בתמונה). אם משתמשים בתבנית סיליקון אין צורך במנז'טים.
  5. ממלאים את המנז'טים בבלילה ומפזרים מעל מעט גבינה מגורדת. אופים 30 דקות.
  6. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

  • המתכון באדיבות יטבתה