כמעט תמיד, שנייה אחרי שאני חוזרת הביתה מביקור בשוק, מתגלות בפני שקיות עמוסות בכמות עצומה של ירקות שבכלל לא ידעתי שאני צריכה.

לפני כמה שבועות, בספונטניות, הגעתי לשוק רמלה. למרות שהעיר עברה לא מעט שיפוצים לאחרונה, נדמה שמשהו במרקם האוכלוסייה ובנוף העירוני לא השתנה בה מאז קום המדינה. לו רק היתה לי מצלמה.

כור ההיתוך המופלא שברחובות מתקיים כמובן גם בשוק. לצד כמויות אדירות של פלפלים חריפים (הירק הפופולרי ביותר בדוכנים) והמון עשבי תיבול אפשר למצוא חנות תבלינים הודית, דגים מעושנים וכמובן פינות קטנות שמדיפות ריח של פלאפל.

אז למה אני מספרת לכם את כל זה? כי ביום שאחרי הביקור גיליתי על השיש שקית עם כמות מטורפת של צ'ילי (2 שקלים!) ועוד אחת מלאה בכוסברה. לא באמת חשבתי מה לעשות אתם כשביקשתי מהמוכר קצת פלפלים חריפים. אתם יודעים, בכל זאת אמרתי "קצת". אבל רגע אחרי שהשקית היתה מלאה עד אפס מקום הבנתי שקצת היא מילה יחסית.

אז ברוח השוק הססגוני של רמלה ובהשראת הניחוחות החריפים והארומטיים של הדוכנים, החלטתי להכין ממרח כוסברה וצ'ילי עם שום ולימון. משהו שנע בין פסטו, אריסה וסחוג.

אה וכן, גם הצלחת הססגונית משם.

מעבד המזון עושה את כל העבודה. מרכיבי הממרח (צילום: רחלי קרוט)
מעבד המזון עושה את כל העבודה. מרכיבי הממרח (צילום: רחלי קרוט)

מרכיבים

  • 1/4 לימון (ללא הקליפה)
  • 4 שיני שום
  • 1/2 פלפל אדום (ללא גרעינים)
  • 10-8 פלפלוני צ'ילי חריפים טריים (או יותר למי שאוהב ממש חריף)
  • 1/2 כפית מלח גס
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/3 כוס שמן זית
  • צרור גדול של כוסברה (בלי החלק העבה של הגבעולים)

אופן ההכנה

  1. שמים את כל המרכיבים במעבד מזון וטוחנים 3-2 דקות, עד שנוצר ממרח.
  2. טועמים ומתקנים תיבול.
  3. מגישים את הממרח עם לחם, מצרפים לתבשיל או מתבלים אתו עוף בתנור.