"אפילו גורדון רמזי לא יצליח לשכנע אותי לאהוב דלעת. תראי! אפילו הפיצית לא מוכנה לאכול אותה". הסתכלתי על המשת"פית הקטנה של בעלי, שבנחישות אופיינית דגה חתיכות דלעת אפויה מהצלחת וזרקה אותם על הרצפה בבוז מוחלט. כנראה שזו באמת משימה בלתי אפשרית, חשבתי, כי היא מוכנה לאכול אפילו שקיות ניילון ועיתונים ואף נוגסת באימא שלה מדי פעם.

לא עבר זמן רב ושאריות הדלעת התחילו לעשות לי רגשות אשם. רק שהפעם כבר ידעתי שהתרגיל של להכניס אותן לסלט, למרק, לקיש או לכיסונים לא יעבוד. אז החלטתי להתחכם ולשלב אותה עם פרמזן בתוך מאפה קטן ומלוח, בלי לספר למפלגת המורדים. המאפינס נאפו, התקררו, הוגשו כבדרך אגב - ונטרפו. וכעת כן יש הצדקה לקנות דלעת.

התרגיל עובד גם עם ירקות אחרים וגבינה אחרת המתאימה לאפייה.

מרכיבים

12 מאפינס בתבנית שקעים

1 כוס קוביות דלעת בגודל 1X1 ס"מ

1 שן שום כתושה

מעט שמן זית

2 ביצים גדולות

3/4 כוס חלב

1/3 כוס שמן

2 כוסות קמח תופח

100 גרם גבינת פרמזן מגוררת

3-2 כפות עירית קצוצה

מלח

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מתבלים את קוביות הדלעת במלח, פלפל, שום כתוש ומעט שמן זית. אופים כרבע שעה, עד שהדלעת רכה. מוציאים ומניחים לדלעת להתקרר מעט. מורידים את חום התנור ל-180 מעלות.

2. בקערה גדולה טורפים עם מזלג את הביצים, החלב והשמן לבלילה אחידה. מוסיפים את קוביות הדלעת, תוך כדי מעיכתן לפירה (אם לא אכפת לכם ללכלך עוד כלי, מעכו את הדלעת לפני ההוספה לקערה). מתבלים במלח ובפלפל.

3. מוסיפים לבלילה את הקמח, הפרמזן ועירית קצוצה. מערבבים בזהירות, רק עד שהקמח נבלע בתערובת.

4. יוצקים את הבלילה לתבנית – יש למלא את השקעים עד לכ-2/3 מגובהם. אופים כרבע שעה, עד שקיסם הננעץ במרכז המאפינס יוצא עם פירורים לחים.