תפוחי אדמה בתנור עם לימון ומרווה

גם תפוח האדמה וגם הלימון מככבים במטבח שלנו, אבל נדיר מאוד שהם נפגשים. חני הראל התעקשה לסדר להם דייט לוהט בתנור (עם ליווי של מרווה) – והתוצאה היתה נפלאה ופריכה

חני הראל

|

20.01.14 10:35

 

 

מרכיבים

  • 1 ק"ג תפוחי אדמה, רצוי עם קליפה אדומה
  • 3 כפות שמן (זית, רגיל או עירוב של שניהם)
  • 2-1 לימונים, שטופים וחתוכים לרבעים או לשמיניות (כולל הקליפה)
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • חופן קטן של עלי מרווה
  • מלח גס או אטלנטי
  • פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לטריזים עבים.
  3. שמים את תפוחי האדמה בסיר בינוני. מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי, זורים מעט מלח ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים 7-6 דקות.
  4. מסננים את תפוחי האדמה ומחזירים לסיר. מבשלים כ-2 דקות על להבה נמוכה, תוך בחישה מדי פעם, כדי לייבש אותם מעט.
  5. משמנים תבנית בינונית (בגודל של כ-30X20 ס"מ). שמים בתבנית את תפוחי האדמה ומוסיפים את הלימונים, קליפת הלימון ועלי המרווה. מתבלים במלח ובפלפל, ומערבבים.
  6. אופים כשעה. פעם ברבע שעה מוציאים את התבנית, הופכים את תפוחי האדמה (כדי שיהיו פריכים מכל הצדדים) ומחזירים לתנור. מגישים חם.

 

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד