לא פעם אני מוצאת את עצמי מכינה פריטטה לארוחת ערב במקום החביתה או ביצת העין המסורתיות. בעיני זו הזדמנות נהדרת לשלב בארוחה עוד ירקות, ואני אוהבת את העובדה שאפשר לגוון את המנה לפי המלאי שבמקרר ולפי ההעדפות הקולינריות של הסועדים.

הפריטטה היא משהו שבין אומלט משודרג לפשטידה. מתחילים את הכנתה על הכיריים וממשיכים בתנור, שם היא מתייצבת. לכן יש להשתמש במחבת שאפשר להכניס לתנור. אין בפריטטה קמח והיא יכולה להתאים לרגישים לגלוטן - והגרסה שלפניכם היא גם ללא מוצרי חלב.

>> רוצים עוד מתכונים ביתיים פשוטים של ענת לבל? לחצו כאן

מרכיבים

4 מנות

  • 1 בצל קצוץ
  • שמן לטיגון
  • 6 ביצים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 קישואים, חתוכים לקוביות
  • צרור עלי מנגולד (10 עלים) שטופים היטב, ללא החלק הלבן
  • חופן קצח

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. חולטים את עלי המנגולד במים רותחים כדקה, עד שהם מתקמטים. מסננים ושוטפים במים קרים.
  3. סוחטים את העלים היטב וחותכים לרצועות דקות.
  4. טורפים את הביצים היטב ומתבלים במלח ובפלפל. מוסיפים לבלילה את עלי המנגולד הקצוצים ומערבבים היטב.
  5. מטגנים את הבצל בשמן במחבת במשך כ-3-2 דקות, עד שהוא מתרכך. מוסיפים את הקישואים ומטגנים כמה דקות תוך כדי ערבוב, עד שהקישואים נצרבים קלות. מרכזים את הבצל והקישואים במרכז המחבת.
  6. מוזגים את בלילת הביצים והמנגולד למחבת. מפזרים מעל את הקצח ומטגנים רק עד שתחתית הפריטטה וצדדיה מתייצבים.
  7. מעבירים לתנור ואופים כ-6 דקות, עד שהפריטטה יציבה כולה.