יש סיבה לכך שאני מעולם לא אופה (חוץ מאשר לכל ילד ביום ההולדת, ואז זו תמיד אותה עוגת קקאו).
הסיבה היא שבעוגות יש תמיד המון מצרכים ובדרך כלל גם הרבה שלבי הכנה: להפריד ביצים, להקציף, להוסיף מרכיב זה ואז אחר. יותר מדי עבודה והתארגנות. מצד שני, אין כמו ריח של עוגה נאפית בכדי לגרום לכל בני המשפחה להרגיש שהם חלק מבית מתפקד ואוהב. קצת כמו ריח של מרק עוף, נגיד.
בקיצור, הפנטזיה שלי היתה למצוא עוגה שהכנתה מתאימה לבלוג הצנוע שלנו. והיא אכן נמצאה. מיכל חברתי נתנה לי את המתכון והיא אינה זוכרת מהיכן קיבלה אותו. מי שמזהה את המקור מוזמן לשתף.
אפשר להשתמש בעוגה בפירות יבשים שונים, ולטעמי כדאי לערבב לפחות שני מינים. אני ערבבתי משמשים וצימוקים, ופעם אחרת הוספתי גם שזיפים שחורים מגולענים. ל"פיצוחים" השתמשתי בשקדים ואגוזי לוז, אבל גם אגוזי מלך יהיו נהדרים.
מרכיבים
עוגה אחת בתבנית אינגליש קייק
2/3 כוס קמח3 כוסות מלאות (לא דחוסות) של פירות יבשים, אגוזים ושקדים (אם רוצים אפשר לחתוך את הפירות. אין צורך לרסק או לחתוך את האגוזים והשקדים)
2 כפות קורנפלור
1/2 כוס סוכר ( חום או לבן)
2 ביצים
1 כף תמצית וניל
אופן ההכנה
1. מחממים את התנור (או טוסטר אובן) ל-180 מעלות.
2. מנפים את הקמח לתוך קערה. מוסיפים את שאר המרכיבים, למעט הביצים והווניל, ומערבבים. מוסיפים גם את הביצים והווניל ומערבבים קצרות, רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
3. מעבירים את התערובת לתבנית, מכסים בנייר אלומיניום ואופים כשעה, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.