מה תגידו על זה? אה?

אני מאוהבת בכרובית... עוד מהימים שהייתי מתגלגלת חזרה מבית הספר ומוצאת ערימות כרוביות מטוגנות בפירורי לחם.

הפעם משהו קצת שונה: ראשי פרחים לבנים, צלויים בתנור בענווה גמורה, משחימים קלות, נשארים פריכים ועליהם רוטב אסייתי שהופך את המנה לחגיגה של טעמים. הרוטב הממזר הזה הוא המקבילה הוייטנאמית של הקטשופ שלנו. אפשר לשמור אותו במקרר ואחרי שתטעמו אותו אני בטוחה שיימצאו לו עוד שימושים רבים.

>> עוד מתכונים מצוינים של סיון שטרנבך ורונה קובו - בבלוג "המטבח של סיון". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג

מרכיבים

לכרובית

  • 2 כרוביות מפורקות לפרחים
  • 3 כפות שמן זית

לרוטב
  • 1/2 כוס רוטב דגים (להשיג ברשתות שופרסל וטיב טעם, ובחנויות למזון מהמזרח)
  • 1/4 כוס מים
  • 2 כפות חומץ אורז (להשיג ברשתות שופרסל וטיב טעם, ובחנויות למזון מהמזרח)
  • מיץ מלימון אחד
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1 שן שום כתושה
  • 3-1 פלפלי צ'ילי פרוסים דק (תלוי כמה חריף רוצים)

לקישוט (לא חובה)
  • 1 כוס עלי כוסברה
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. מערבבים בקערה את הכרובית עם השמן - מוודאים שהיא עטופה בשכבה דקיקה של שמן, ואם יש צורך מוסיפים עוד. מפזרים בשכבה אחידה בתבנית ואופים כ-30 דקות, עד שהכרובית מקבלת נקודות שחורות ומתרככת. מקררים לטמפרטורת החדר.
  3. בזמן שהכרובית מתקררת מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה ומניחים בצד. מערבבים מדי פעם, עד שהסוכר נמס.
  4. אם מקשטים בכוסברה: מחממים במחבת קטנה שמן בעומק של כ-2 ס"מ. מוסיפים את עלי הכוסברה (בזהירות - השמן מקבל אותם בקפיצות) ומטגנים כמה שניות - העלים צריכים רק להתקשות ולא לשנות את צבעם. מוציאים מהמחבת ומניחים על מגבות נייר.
  5. מסדרים את פרחי הכרובית בצלחת ומוזגים עליהם את הרוטב. מפזרים את עלי הכוסברה.

טיפ

  • את הרוטב המעולה אפשר להכין מראש ולשמור במקרר. את המנה כולה אני נוהגת להכין שעות לפני הארוחה ולהגיש בטמפרטורת החדר.