מרכיבים
6 מנות
לעוף- 3 כפות טימין קצוץ דק
- 1 בצל, קלוף וקצוץ דק
- 1/4 כוס שמן זית
- 4 שיני שום, קלופות וקצוצות
- 4 כפות מיץ תפוזים
- 1 כוס חמוציות מיובשות
- 6 כרעי עוף, מחולקות לשוק ולירך
לירקות ולרוטב
- 6 כפות שמן זית
- 2 כפיות סוכר
- 10-8 בצלצלי שאלוט או בצלים קטנים, קלופים וחצויים
- 3 גבעולי סלרי גדולים, פרוסים בעובי 1 ס"מ
- 3 גזרים, קלופים וחתוכים למקלונים עבים
- 6 שיני שום, קלופות
- 2 כפיות טימין קצוץ
- אפשרות להגשה: פטרוזיליה, קצוצה דק
אופן ההכנה
העוף- שמים בקערה מחצית מכמות הטימין ואת הבצל, השמן, השום, מיץ התפוזים והחמוציות. מערבבים היטב. מוסיפים את נתחי העוף, מערבבים כך שיכוסו ברוטב, מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר 8-4 שעות.
- מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות).
- מוציאים את העוף מהמשרה, מתבלים אותו במלח, בפלפל וביתרת הטימין, ומסדרים בתבנית. מסננים את נוזלי המשרה, יוצקים על העוף ומוסיפים לתבנית גם את החמוציות מהמשרה.
- צולים 20-15 דקות, עד שנתחי העוף מזהיבים. מכסים ברדיד אלומיניום, מנמיכים את החום לבינוני (180 מעלות) וצולים עוד כ-30 דקות. בינתיים מכינים את הירקות.
- מחממים את השמן במחבת גדולה, מוסיפים את הסוכר ואת הבצלצלים, מערבבים ומטגנים 5 דקות. מוסיפים את הסלרי והגזר, מערבבים ומטגנים כ-5 דקות, עד שהקרמל נספג בירקות והם מתרככים.
- מוסיפים את השום והטימין ומבשלים 5 דקות נוספות, תוך ערבוב מדי פעם. מתבלים במלח ובפלפל ומסירים מהכיריים.
- מעבירים את כל תכולת המחבת לתבנית העוף, מסדרים את הירקות בין נתחי העוף וצולים 20-15 דקות ללא כיסוי, עד הזהבה-השחמה.
- מוציאים מהתנור, משהים כמה דקות ומגישים. אם רוצים, זורים פטרוזיליה מלמעלה.