מרכיבים

תבנית אינגליש קייק בגודל 9X25 ס"מ

  • 2 ביצים
  • 2/3 כוס (120 גרם) סוכר חום בהיר (דמררה)
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) שמן קנולה
  • 1/4גביע (50 מ"ל) שמנת חמוצה
  • 3 כפות (30 מ"ל) מיץ תפוזים טרי
  • 1 כפית קליפת תפוז מגוררת
  • 3/4 כוס (100 גרם) קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 60 גרם (מעט יותר מ-1/2 כוס) קוקוס טחון
  • 40 גרם שוקולד חלב, קצוץ גס

לסירופ תפוז
  • 1 כוס (240 מ"ל) מיץ תפוזים
  • 1/3 כוס (70 גרם) סוכר

לציפוי שוקולד לבן
  • 50 גרם שוקולד לבן
  • 1 כף שמן
  • 1 כפית קליפת תפוז מגוררת
  • מעט קוקוס טחון

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות. משמנים את התבנית ומקמחים אותה.
  2. מתקינים במיקסר את וו ההקצפה. מקציפים את הביצים והסוכר החום בהיר, עד שמתקבל קצף תפוח ובהיר.
  3. מנמיכים את מהירות ההקצפה ומוסיפים את השמן בטפטוף אטי. ממשיכים לערבל עד שכולו נבלע בקציפה.
  4. בעזרת מרית מוסיפים לקציפה את השמנת החמוצה, מיץ התפוזים וקליפת התפוז המגוררת.
  5. מנפים יחד את הקמח ואבקת האפייה, מוסיפים להם את הקוקוס הטחון, ומקפלים לתוך התערובת.
  6. מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומערבבים קלות.
  7. מעבירים את התערובת לתבנית ואופים במשך 30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
  8. בזמן שהעוגה נאפית מרתיחים בסיר קטן את מרכיבי הסירופ. מניחים לסירופ להתקרר מעט.
  9. מיד לאחר הוצאת העוגה מהתנור יוצקים עליה את הסירופ החמים.
  10. מכינים את הציפוי: ממיסים את השוקולד הלבן והשמן במיקרוגל או על סיר כפול. במיקרוגל: מחממים אותם יחד 30 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד נמס לגמרי. בסיר: שמים את השוקולד והשמן בקערה או בסיר קטן, ומניחים אותו מעל סיר גדול שבו מעט מים רותחים (אסור שהמים ייגעו בסיר הקטן). מחממים תוך בחישה, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
  11. מוסיפים לציפוי את קליפת התפוז המגוררת ומערבבים. מצפים את העוגה לאחר שהצטננה, ומפזרים מעל מעט קוקוס טחון.

טיפים

  • אפשר להמיר את מיץ התפוזים וקליפת התפוז המגוררת שבמתכון במיץ מכל פרי אחר שאוהבים.
  • אפשר להמיר את השוקולד הלבן שבציפוי בכל שוקולד אחר.
  • אפשר להוסיף לציפוי השוקולד הלבן טיפות של צבע מאכל כתום, כדי להדגיש את האלמנט התפוזי

  • שף-קונדיטור אורן בקר מנהל את אורן בקר - סדנאות שף ואת קונדיטוריית אורן בקר בוטיק שתיפתח בקרוב במתחם שרונה בתל אביב. המתכון הוא מתוך ספר האפייה שלו, "ככה אופים את זה"