הפרעצלים האלה קלים להכנה, יפיפיים ובעלי צבע וטעם משגעים. הם רכים מבפנים, אבל עם קרום שמתפצח בפה. כדאי להגיש אותם עם חרדל משובח, מלח גס וכוס בירה ליד.

שימו לב שיש להתפיח את הבצק במשך כ-8 שעות במקרר.

  • עוד מתכונים בדוקים של חני הראל - בבלוג שלה, "לימון וג'ינג'ר". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג

מרכיבים

6 פרעצלים

  • 1 כוס (240 מ"ל) מים חמימים
  • 1 כף (11 גרם) שמרים יבשים או 30 גרם שמרים טריים
  • 4 כפות סוכר דמררה או סוכר חום כהה
  • 1/2 3 כוסות (490 גרם) קמח
  • 1 כפית מלח דק

להברשה ולציפוי
  • 1 כף אבקת סודה לשתייה מומסת בכוס מים רותחים (לא חובה)
  • 1 ביצה גדולה טרופה עם כפית מים
  • שומשום מלא או פרג שלם או מלח אטלנטי או סוכר גבישי

אופן ההכנה

  1. שמים את כוס המים החמימים, השמרים והסוכר במעבד מזון (כן, זו אינה טעות) או בקערת מיקסר עם וו לישה. מערבבים את הקמח עם המלח.
  2. מפעילים את מעבד המזון (או המיקסר) ומוסיפים בהדרגה את הקמח. לשים עד שמתקבל בצק אחיד ורך, אך לא דביק (במידת הצורך, מוסיפים עוד קצת מים או קמח).
  3. מקמחים קלות את משטח העבודה ומוציאים אליו את הבצק. לשים בידיים כ-2 דקות.
  4. משמנים קערה ומניחים בה את הבצק. מכסים בשקית ניילון ומניחים במקרר למשך הלילה (כ-8 שעות).
  5. מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו ל-6 חלקים שווים. מגלגלים כל חלק לגליל באורך כ-60 ס"מ ובעובי של עיפרון.
  6. מעצבים מכל גליל פרעצל: יוצרים עם הגליל צורת קשת שצדה הפתוח פונה אליכם; מצליבים את שני קצוות הקשת, מסובבים אותם סביב עצמם ומצמידים למרכז הקשת. מהדקים. מניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  7. מתפיחים את הפרעצלים 40-30 דקות, עד שהם כמעט מכפילים את נפחם, ובינתיים מחממים את התנור ל-225 מעלות.
  8. מברישים את הפרעצלים במים עם אבקת הסודה (לא חובה – אבקת הסודה תתרום לפריכות הקרום) ולאחר מכן מברישים אותם בביצה הטרופה. מפזרים מעל שומשום, פרג, מלח או סוכר גבישי.
  9. אופים 15-12 דקות, עד שהפרעצלים משחימים היטב. ב-5 דקות האפייה האחרונות מעבירים את התנור למצב טורבו – כך המאפים ישחימו טוב יותר.