מרכיבים
20-15 סופגניות בינוניות
- 3 בננות בשלות מאוד
- 1/4 כפית תמצית וניל
- 1/2 כפית רום (לא חובה)
- 1/4 כוס סוכר
- 1/2 1 כוסות קמח
- 3/4 כפית אבקת אפייה
- קורט אגוז מוסקט
- קורט קינמון
- 2 כפות גדושות שמנת חמוצה 27% שומן
- שמן לטיגון
- אבקת סוכר להגשה
אופן ההכנה
- מניחים את הבננות בקערה ומועכים למחית באמצעות מזלג. מוסיפים את תמצית הווניל, הרום והסוכר ומערבבים היטב.
- שמים בקערה נפרדת את הקמח, אבקת האפייה, אגוז המוסקט והקינמון ומערבבים היטב. מוסיפים לקערה את מחית הבננות ואת השמנת החמוצה ומערבבים לתערובת אחידה.
- מחממים במחבת עמוקה שמן לטיגון בעומק של 7-5 ס"מ. כשהשמן חם מפילים לתוכו בעדינות כפות מהבלילה ומטגנים מכל הכיוונים עד שהסופגניות מקבלות גוון שזוף עמוק (ואל תתנו לסופגניות להידבק לתחתית המחבת).
- מעבירים לצלחת מרופדת במגבות נייר, מפדרים באבקת סוכר ומגישים חם – רצוי בליווי שמנת חמוצה.
- המתכון באדיבות "השף הלבן" של תנובה