מרכיבים

20-15 סופגניות בינוניות

  • 3 בננות בשלות מאוד
  • 1/4 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כפית רום (לא חובה)
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1/2 1 כוסות קמח
  • 3/4 כפית אבקת אפייה
  • קורט אגוז מוסקט
  • קורט קינמון
  • 2 כפות גדושות שמנת חמוצה 27% שומן
  • שמן לטיגון
  • אבקת סוכר להגשה

אופן ההכנה

  1. מניחים את הבננות בקערה ומועכים למחית באמצעות מזלג. מוסיפים את תמצית הווניל, הרום והסוכר ומערבבים היטב.
  2. שמים בקערה נפרדת את הקמח, אבקת האפייה, אגוז המוסקט והקינמון ומערבבים היטב. מוסיפים לקערה את מחית הבננות ואת השמנת החמוצה ומערבבים לתערובת אחידה.
  3. מחממים במחבת עמוקה שמן לטיגון בעומק של 7-5 ס"מ. כשהשמן חם מפילים לתוכו בעדינות כפות מהבלילה ומטגנים מכל הכיוונים עד שהסופגניות מקבלות גוון שזוף עמוק (ואל תתנו לסופגניות להידבק לתחתית המחבת).
  4. מעבירים לצלחת מרופדת במגבות נייר, מפדרים באבקת סוכר ומגישים חם – רצוי בליווי שמנת חמוצה.

  • המתכון באדיבות "השף הלבן" של תנובה