סופגניות אפויות נפלאות שיפיצו ריחן בכול הבית. מומלץ לצנן את הבצק לילה (או 8 שעות) במקרר – כך יהיה נוח ליצור ממנו כדורים. את הסופגניות המוכנות אפשר להקפיא.

מרכיבים

כ-30 סופגניות

  • 1 צנצנת ממרח לוטוס

לבצק
  • 1 ק"ג קמח (עדיף קמח ללחם)
  • 1 כף מעט גדושה (1 שקית / 11 גרם) שמרים יבשים
  • 1/4 כוס 50) גרם) סוכר
  • 4 ביצים
  • 1 כוס מים
  • 1 כוס חלב
  • 300 גרם חמאה רכה
  • 1 כפית מלח

להברשה
  • 1 ביצה טרופה

לעיטור
  • 2 כפות אבקת סוכר

אופן ההכנה

  1. מעבירים את ממרח הלוטוס לשק זילוף או לשקית סנדביץ' שאחת מפינותיה חתוכה. מזלפים בתבנית תלוליות קטנות בגודל של 2 דובדבנים (אפשר גם להכין כדורונים באמצעות שתי כפיות) ומאחסנים במקפיא כמה שעות.
  2. הבצק: מערבבים בקערה (או בקערת המערבל עם וו הלישה) את הקמח, השמרים והסוכר. מוסיפים את הביצים, המים והחלב ומערבבים עד שמתקבל בצק אחיד. מוסיפים את החמאה והמלח ולשים עוד כ-8 דקות. מכסים במגבת לחה ומתפיחים במשך כשעה וחצי בטמפרטורת החדר או כ-8 שעות במקרר – עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.
  3. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מחלקים את הבצק לכ-30 כדורים בגודל של שזיף. יוצרים גומה בכל כדור ומכניסים לתוכה תלולית ממרח לוטוס קפוא. סוגרים את הבצק מעל הממרח ומניחים בתבנית במרווחים גדולים זה מזה. מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה נוספת במשך כחצי שעה, עד שהבצק תופח קצת. בינתיים מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  4. מברישים את הסופגניות בביצה ואופים כ-15 דקות, עד שהן מזהיבות. מוציאים, מצננים קלות, בוזקים אבקת סוכר ומגישים חם.

  • המתכון באדיבות דיפלומט, יבואנית ממרח "לוטוס"