עוגת שמרים מבצק משובח וקל להכנה, שבתוכה הרבה פירות יער עזי צבע וטעם ומעליה - פסי בצק שזופים ובוהקים בדוגמת שתי וערב. לעוגה מתיקות עדינה וטעמה מזכיר סופגנייה גדושה בפירות עסיסיים.

את העוגה אפשרי להכין מכל סוג של פרי יער, ואפשר כמובן לשלב בין כמה סוגים. אין בעיה להשתמש בפירות יער קפואים, הנמכרים במרכולים לצד הגלידות – הם מניבים תוצאה משובחת.

המרכיבים

תבנית בגודל 23X33 ס"מ

למלית
  • 500 גרם פירות יער, טריים או קפואים
  • 3 כפות סוכר
  • 3 כפות קורנפלור

לבצק
  • 500 גרם (1/2 3 כוסות ועוד 1 כף) קמח – רצוי להשתמש בקמח מיוחד ללחם
  • 7 גרם (1/2 2 כפיות) שמרים יבשים
  • 1 כוס (240 מ"ל) חלב פושר
  • 80 גרם (1/2 כוס פחות 2 כפות) סוכר
  • 1/2 כפית מלח דק
  • 1 ביצה גדולה טרופה
  • 80-70 גרם חמאה, רכה מאוד

בנוסף
  • 9-8 כפות (40 גרם) פירורי לחם
  • אבקת סוכר לקישוט

ההכנה

המלית
  1. אם משתמשים בפירות יער קפואים, מפשירים אותם כשעה בטמפרטורת החדר (בזמן שהפירות מפשירים מכינים את הבצק).
  2. מניחים את הפירות המופשרים במסננת לכמה דקות, כדי שיגירו נוזלים מיותרים.
  3. מערבבים את הפירות עם הסוכר. מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים שוב.

הבצק
  1. מנפים את הקמח לקערה. מוסיפים את השמרים היבשים ומערבבים.
  2. שמים בקערת המיקסר את החלב, הסוכר, המלח ומחצית מהביצה הטרופה. מוסיפים את הקמח ולשים עד שמתקבל בצק אחיד.
  3. מוסיפים את החמאה ולשים כמה דקות, עד שמתקבל בצק אחיד, רך וגמיש. מכסים במגבת ומתפיחים כ-40 דקות, עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.

העיצוב והאפייה
  1. מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות). מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  2. מקמחים קלות את משטח העבודה. מרדדים את הבצק למלבן הגדול בכמה ס"מ מגודל התבנית.
  3. חותכים מהבצק מלבן בגודל התבנית ומניחים אותו בתוכה (אפשר לשטח את הבצק עוד קצת בתוך התבנית, כדי שיכסה גם את הדפנות). שומרים את שאריות הבצק.
  4. מפזרים את פירורי הלחם על הבצק שבתבנית. משטחים מעל את המלית בשכבה אחידה.
  5. יוצרים מיתרת הבצק כמה רצועות (או "נחשים"), ומניחים על המלית בדוגמת שתי וערב. מברישים את הרצועות ביתרת הביצה הטרופה.
  6. אופים 30-27 דקות, עד שהבצק מזהיב.
  7. מצננים מעט ומקשטים באבקת סוכר. מגישים בטמפרטורת החדר.