לפעמים אנחנו מבינים שהכל שטויות ושכל מה שצריך בחיים זה משהו אמיתי שנמצא ממש מולך, נטול פוזות - שתי כוסות של קפה שחור חזק בלי סוכר, שיר של ה"סמיתס" ברקע וארוחת ערב סתווית שתמיד כיף שהיא שם.

המתכון הבא מושלם לארוחה שכזאת: פשטידה עם ירקות שלכל אחד יש גרסה פרטית שלה. אנחנו אוהבים את הגרסה הירוקה - פשטידה פשוטה וקלילה שמוגשת כמאפה אישי. סתיו בחוץ, עלים נושרים, אפילו קריר, סלון קטן, ארוחה קלילה ושיחה - אין יותר אמיתי מזה.

עוד פשטידות בערוץ האוכל של Xnet:

מרכיבים

12 פשטידות אישיות בתבנית שקעים או פשטידה גדולה בתבנית בקוטר 26 ס"מ

  • 3 ביצים
  • 1 כפית מלח
  • מעט פלפל שחור גרוס
  • 1 גביע קטן (250 גרם) גבינה לבנה 5%
  • 100 גרם גבינה בולגרית 5%, מפוררת
  • 3 כפות קמח תופח
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 2 כוסות של פרחי ברוקולי טרי (אם אין, אפשר להשתמש בפרחי ברוקולי קפואים, טחונים גס במעבד מזון)
  • 2 קישואים, מגוררים וסחוטים מנוזלים
  • לעיטור: 5 כפות גרעיני חמנייה או דלעת, קלופים ולא קלויים (אפשר להחליף את הגרעינים בשומשום)
  • שמן (רצוי בתרסיס) לשימון השקעים

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.
  2. טורפים את הביצים בקערה. מוסיפים את המלח ופלפל ואת הגבינות. מערבבים היטב. מוסיפים את הקמח התופח, הבצל, הברוקולי והקישואים ומערבבים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  3. יוצקים את התערובת לשקעים עד לכ-3/4 מגובהם. מעטרים בגרעינים.
  4. אופים כ-25 דקות, עד שהמאפים משחימים (אם מכינים פשטידה גדולה, זמן האפייה יתארך בכ-5 דקות). מגישים לצד סלט או כתוספת.