מרכיבים

כ-10 קציצות

  • 1 חציל בינוני במשקל של כ-450-400 גרם (אין לכם כוח להתעסק עם חציל? יש קיצורי דרך בהמשך)
  • 50 גרם גבינת פקורינו או פרמזן, מגוררת
  • 1 ביצה
  • חופן צנוברים (כ-30 גרם), קלויים קלות במחבת יבשה
  • חופן עלי פטרוזיליה
  • 1 פרוסת לחם (בלי הקשה) מפוררת או 3-2 כפות פירורי לחם
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • שמן לטיגון
  • 1/3 כוס (כ-50 גרם) פירורי לחם

עוד קציצות צמחוניות בערוץ האוכל של Xnet:

ההכנה

  1. דוקרים את החצילים במזלג בכמה מקומות וקולים אותם עד שהם מתרככים ומשחימים – כ-20 דקות מכל צד על להבת הכיריים, או כ-30 דקות בתנור שחומם ל-200 מעלות.
  2. מקלפים את החצילים וקוצצים את בשרם. מוסיפים את הגבינה, הביצה, הצנוברים והפטרוזיליה ומערבבים לעיסה אחידה.
  3. מוסיפים את הלחם המפורר (או פירורי הלחם) וממשיכים לערבב עד לקבלת עיסה אחידה שאפשר לעצבה לקציצות (אם העיסה רטובה, מדי, מוסיפים לה עוד קצת לחם מפורר או פירורי לחם). מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם.
  4. מחממים שמן לטיגון עמוק (אפשר גם בסיר קטן, ואז לא צריך יותר מ-300 מ"ל שמן, פשוט מטגנים בכמה סבבים). יוצרים מהעיסה כ-10 קציצות עגולות בעזרת הידיים ומגלגלים אותן בפירורי לחם. מטגנים 3-2 דקות, עד שהקציצות מזהיבות. מוציאים לצלחת מרופדת במגבות נייר ומגישים מיד.

קיצורי דרך

  • לפני קליית החציל על האש דוקרים אותו בכמה מקומות במזלג, עוטפים בנייר אפייה ומחממים 6-5 דקות במיקרוגל. מסירים את הנייר וקולים על להבת הכיריים במשך 3-2 דקות מכל צד. מאחר שהחציל כבר התרכך והגיר נוזלים במיקרוגל, הקלייה קצרה מאוד ופחות מלכלכת.
  • במקום לקלות חציל משתמשים ב-1/4 1 כוסות (כ-300 גרם) חציל קלוי מוכן, שנמכר בצנצנות בכל המרכולים.