את הרוטב שמצפה את הכרובית הזאת אני מכינה כבר שנים בבית כשאני חותכת סלט ומתחשק לי להוסיף לו רוטב עשיר - כזה שיהיה גם מתקתק אבל גם פיקנטי ובועט. טעמו המיוחד הוא שדרוג נהדר לכל סלט, בעיקר כזה עם חסה או מלפפונים שניחנים בטעם עדין.

במקרה הזה, החלטתי לקחת את הרוטב הקבוע ולהקצין אותו: יותר מתוק, יותר חריף, הרבה יותר דומיננטי. בגלל העובדה שהמרכיבים נכנסים לתנור ומאבדים מעט מחוזקם, היה לי חשוב לתת להם פוש עוד לפני.

עוד בבלוג משהו טעים של רחלי קרוט:

כרובית בתנור בלימון ושום: טעים ולא משמין

קיש ירקות ספירלה: מרהיב וקל להכנה

פשטידת פסטה וגבינות בצ'יק-צ'ק

פלאפל אפוי עם עשבי תיבול: אותו הטעם, אבל בלי ייסורי מצפון

הערות וטיפים

חייבים להשתמש כאן בצ'ילי חריף (ולא במתוק), אחרת הרוטב יהיה מתוק מאוד בגלל השילוב עם הסילאן. אם אין לכם צ'ילי חריף השתמשו בצ'ילי מתוק שעורבב עם 1/2 פלפל צ'ילי חריף קצוץ דק.

אני שכחתי אבל אתם מוזמנים: אחרי פיזור פירורי הלחם אפשר להניח על הכרובית 3-2 ענפי טימין או רוזמרין - זה מוסיף טעם נהדר וניחוח משגע. ניתן גם להוסיף את העלים בלבד לרוטב עצמו שמכסה את הכרובית.

כדאי להוסיף קצת שומשום לפירורי הלחם, כדי להוסיף עוד מרקם וטעם.

עדיף לבחור כרוביות קטנות – הן נאפות מהר יחסית, וכך אין סיכון שהציפוי יישרף לפני שתוך הירק יהיה מוכן.

אם לא רוצים להשתמש בפירורי לחם, אפשר לוותר עליהם - רק קחו בחשבון שהמעטה החיצוני יצא פחות פריך (אבל עדיין טעים מאוד).

אם אתם מקפידים מאוד על שטיפה וניקוי יסודי של הכרובית (אני קצת פחות), אפשר לבשל אותה כמה דקות במים רותחים, לקרר וליבש היטב לפני שעוטפים אותה ברוטב - אחרת במגע עם מים הוא לא ייצמד לכרובית.

מערבבים, מצפים ואופים. הכרובית (צילום: רחלי קרוט)
מערבבים, מצפים ואופים. הכרובית (צילום: רחלי קרוט)

מרכיבים

1 כרובית שטופה

לציפוי

1 כפית חרדל

1 כפית רוטב צ'ילי חריף (הנה מתכון מעולה)

2 כפיות סילאן (או דבש)

1/2 כפית מלח גס

1/2 כפית פלפל שחור

2 כפות שמן זית

4-3 כפות פירורי לחם

אפשרות

שומשום

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. מערבבים היטב בקערה קטנה את כל מרכיבי הציפוי, למעט השמן ופירורי הלחם.

3. כשהתערובת אחידה מוסיפים את השמן ומערבבים היטב עד שנוצר רוטב סמיך.

4. מצפים את הכרובית ברוטב, אפשר בתוך הקערה או מעליה עם הידיים.

5. מניחים את הכרובית בתבנית עם נייר אפייה ומפזרים מעל את פירורי הלחם. אם רוצים להוסיף שומשום, זה הזמן. שימו לב שהפירורים מעט נופלים בצדדים וזה בסדר - קצת סבלנות והדבקה חוזרת שלהם וזה יסתדר.

6. אופים 45-30 דקות, תלוי בגודל הכרובית, עד שהציפוי זהוב.

רחלי קרוט עורכת את האתר FOODPAGE, שאוסף את המתכונים הישראליים הכי טובים ברשת