רוצים משהו מיוחד ליד הקפה? נסו את עוגיות החמאה הפריכות האלה, שמנוקדות בקפה ובשקדים ומוקפות במעטה נוצץ ומתפצפץ.

חוץ מהטעם הנפלא יש לעוגיות האלה יתרון נוסף: אפשר להקפיא את הבצק ובשעת הצורך לשלוף אותו ולאפות – ויש עוגיות ביתיות טריות תוך פחות מרבע שעה.

מרכיבים

כ-60 עוגיות

  • 2 כוסות קמח רגיל
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כוס אבקת סוכר
  • 1 כפית אבקת אספרסו או 1 כפית קפה שחור
  • קליפה מגוררת מתפוז אחד
  • 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 3/4 כוס שקדים פרוסים או שבבי שקדים
  • 2 כפיות תמצית שקדים (להשיג בכל רשתות השיווק)
  • 1/2 כוס סוכר דמררה

אופן ההכנה

  1. שמים במעבד מזון את הקמח, המלח, אבקת הסוכר, הקפה וקליפת התפוז ומעבדים כמה שניות, לערבוב.
  2. מוסיפים את קוביות החמאה ותמצית השקדים ומעבדים קצרות, רק עד שהבצק מתחיל להתאחד לפירורים גדולים (בכל שלבי ההכנה חשוב לעבד את הבצק כמה שפחות, כי עיבוד יתר יפגע בפריכות שלו).
  3. מוסיפים את השקדים ומעבדים קצרות, רק עד שהם נטמעים בבצק.
  4. מעבירים את הבצק למשטח העבודה ולשים אותו בכמה תנועות, רק עד שהוא הופך לאחיד.
  5. מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים, ויוצרים מכל אחד מהם גליל בקוטר של כ-3 ס"מ.
  6. מפזרים את סוכר הדמררה על נייר אפייה ומגלגלים בו את הגלילים, כך שיצופו בסוכר מכל צדיהם.
  7. עוטפים את הגלילים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעתיים לפחות (ועד יומיים), להתייצבות (אפשר גם לשמור את הגלילים במקפיא במשך 3 חודשים).
  8. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  9. חותכים את הגלילים לעוגיות עגולות בעובי של כ-1 ס"מ. מניחים את העוגיות בתבנית.
  10. אופים 14-12 דקות, עד שתחתית העוגיות והשוליים שלהן מזהיבים.
  11. מצננים על רשת.