מרכיבים
5 מנות
- שמן לטיגון
- 3 בצלים חצויים ופרוסים
- 3 שיני שום, קצוצות
- 800 גרם שעועית לבנה קפואה
- 800 גרם שעועית אדומה קפואה
- 1/2 כוס מים רותחים
- 2 בטטות חתוכות לקוביות
- 2 עלי דפנה
- 1/3 כפית כמון
- 1/2 כפית פפריקה
- מלח
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מחממים שמן בסיר. מוסיפים את הבצל ומטגנים כ-10 דקות על להבה נמוכה, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהוא מתרכך. מוסיפים את השום ומטגנים כחצי דקה נוספת.
- מוסיפים את שני סוגי השעועית ואת המים ומבשלים כ-10 דקות על להבה בינונית.
- מוסיפים את הבטטות ואת התבלינים. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ-40 דקות.
- מגישים עם אורז לבן.
- המתכון באדיבות חברת "סנפרוסט"