מרכיבים

תבנית אינגליש קייק בגודל 10X30 ס"מ

  • חמאה לשימון התבנית
  • 2 ביצים גדולות (L)
  • 1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה 15% שומן
  • 100 גרם חמאה, מומסת
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח תופח
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 כוס פירות יער קפואים, מופשרים ומסוננים היטב מנוזלים (בעונה אפשר כמובן להשתמש בפירות טריים)

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-175 מעלות. משמנים את התבנית בחמאה.
  2. טורפים בקערה את הביצים והשמנת החמוצה. מוסיפים את החמאה המומסת ותמצית הווניל ומערבבים.
  3. מערבבים בקערה אחרת את הקמח, הסוכר והמלח.
  4. יוצקים את תערובת הביצים לתערובת הקמח ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה (חשוב לערבב כמה שפחות, כדי שהעוגה תישאר רכה ואוורירית).
  5. מוסיפים את פירות היער ומערבבים קצרות, רק עד שהם נבלעים בתערובת.
  6. יוצקים לתבנית ומיישרים את פני התערובת.
  7. אופים 60-50 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש ועם פירורים לחים.
  8. העוגה נשמרת מחוץ למקרר עד יומיים או במקרר עד 4 ימים.

  • המתכון באדיבות קמח "מאסטר שף" של חברת מאנה