מרכיבים
תבנית אינגליש קייק בגודל 10X30 ס"מ
- חמאה לשימון התבנית
- 2 ביצים גדולות (L)
- 1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה 15% שומן
- 100 גרם חמאה, מומסת
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח תופח
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 1/4 כפית מלח
- 1 כוס פירות יער קפואים, מופשרים ומסוננים היטב מנוזלים (בעונה אפשר כמובן להשתמש בפירות טריים)
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-175 מעלות. משמנים את התבנית בחמאה.
- טורפים בקערה את הביצים והשמנת החמוצה. מוסיפים את החמאה המומסת ותמצית הווניל ומערבבים.
- מערבבים בקערה אחרת את הקמח, הסוכר והמלח.
- יוצקים את תערובת הביצים לתערובת הקמח ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה (חשוב לערבב כמה שפחות, כדי שהעוגה תישאר רכה ואוורירית).
- מוסיפים את פירות היער ומערבבים קצרות, רק עד שהם נבלעים בתערובת.
- יוצקים לתבנית ומיישרים את פני התערובת.
- אופים 60-50 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש ועם פירורים לחים.
- העוגה נשמרת מחוץ למקרר עד יומיים או במקרר עד 4 ימים.
- המתכון באדיבות קמח "מאסטר שף" של חברת מאנה