הסלט הזה מבוסס על מתכון של גווינת' פאלטרו(כן כן, הבחורה פרסמה שני ספרי בישול). פאלטרו ממליצה לאכול אותו חם, בטמפרטורת החדר או קר - בדקתי את כל האופציות, והיא צודקת. אל תוותרו על השומשום השחור ואל תתפתו להחליפו בשומשום בהיר רגיל. הוא נמכר בחלק מרשתות השיווק הגדולות ובכל חנויות הטבע.

מרכיבים (3-2 מנות)

  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפיות ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
  • כ-1/2 ק"ג גזר (כ-4 גזרים גדולים), קלוף וחתוך למקלונים דקים
  • מלח אטלנטי או מלח גס לפי הטעם
  • 1/4 עד 1/2 כוס מים
  • 1/2 1 כפיות רוטב סויה
  • 1 כף שומשום שחור קלוי
  • אפשרות: כמה טיפות שמן שומשום

אופן ההכנה

  1. מחממים את שמן הזית על אש בינונית במחבת עם ציפוי למניעת הידבקות. מוסיפים את הג'ינג'ר הקצוץ ומטגנים כדקה, תוך ערבוב.
  2. מוסיפים למחבת את הגזר, מתבלים במעט מלח ובוחשים.
  3. מוסיפים כ-1/4 כוס מים ומנמיכים את האש לבינונית-נמוכה. מבשלים ללא מכסה 10-5 דקות, תוך בחישה מדי פעם, עד שהגזר רך אך עדיין פריך וכל המים התאדו (אם יש צורך, מוסיפים בזמן הבישול עוד קצת מים).
  4. מעבירים את הגזר לקערה. מוסיפים את רוטב הסויה והשומשום השחור (וגם את שמן השומשום, אם רוצים) ומערבבים.
  5. מגישים חם, פושר או קר.