הסלט הזה מבוסס על מתכון של גווינת' פאלטרו(כן כן, הבחורה פרסמה שני ספרי בישול). פאלטרו ממליצה לאכול אותו חם, בטמפרטורת החדר או קר - בדקתי את כל האופציות, והיא צודקת. אל תוותרו על השומשום השחור ואל תתפתו להחליפו בשומשום בהיר רגיל. הוא נמכר בחלק מרשתות השיווק הגדולות ובכל חנויות הטבע.
מרכיבים (3-2 מנות)
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפיות ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
- כ-1/2 ק"ג גזר (כ-4 גזרים גדולים), קלוף וחתוך למקלונים דקים
- מלח אטלנטי או מלח גס לפי הטעם
- 1/4 עד 1/2 כוס מים
- 1/2 1 כפיות רוטב סויה
- 1 כף שומשום שחור קלוי
- אפשרות: כמה טיפות שמן שומשום
אופן ההכנה
- מחממים את שמן הזית על אש בינונית במחבת עם ציפוי למניעת הידבקות. מוסיפים את הג'ינג'ר הקצוץ ומטגנים כדקה, תוך ערבוב.
- מוסיפים למחבת את הגזר, מתבלים במעט מלח ובוחשים.
- מוסיפים כ-1/4 כוס מים ומנמיכים את האש לבינונית-נמוכה. מבשלים ללא מכסה 10-5 דקות, תוך בחישה מדי פעם, עד שהגזר רך אך עדיין פריך וכל המים התאדו (אם יש צורך, מוסיפים בזמן הבישול עוד קצת מים).
- מעבירים את הגזר לקערה. מוסיפים את רוטב הסויה והשומשום השחור (וגם את שמן השומשום, אם רוצים) ומערבבים.
- מגישים חם, פושר או קר.