כבר כשהייתי ילדה פגשתי את עוגת המאלאי המושלמת – זו שאמא שלי אופה. "מאלאי" הוא קמח תירס ברומנית, ועוגת מאלאי היא עוגה שמבוססת עליו ומוגשת בארוחות חלביות או ליד כוס הקפה של אחר הצהריים.

אמא ממשיכה לפנק אותנו עם עוגת המלאי שלה גם כיום, ולשמחתי היא גילתה לי את המתכון שלה. עכשיו גם אתם יכולים ליהנות ממנו.

מרכיבים

תבנית בגודל של כ-22X33 ס"מ

  • 2 כוסות (300 גרם) קמח תירס צהוב (מומלץ להשתמש בקמח תירס המיובא מאיטליה)
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח רגיל
  • 1 ליטר חלב
  • 150 גרם חמאה
  • 1 מכל (200 מ"ל) שמנת חמוצה 15%
  • 4 ביצים גדולות
  • 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 9%-5% שומן
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • 1/2 1 כוסות (300 גרם) סוכר לבן
  • 1/2 כפית מלח דק
  • 1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה

לציפוי
  • 250 גרם גבינה או שמנת חמוצה

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה או משמנים אותה.
  2. שמים את קמח התירס והקמח הרגיל בקערה גדולה חסינת חום. מערבבים.
  3. מרתיחים את החלב. מסירים מהכיריים, מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה.
  4. יוצקים את תערובת החלב באטיות לקערת הקמח, תוך ערבוב מתמיד. ממשיכים לערבב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  5. מוסיפים לקערה את השמנת החמוצה ולמערבבים.
  6. מוסיפים לפי הסדר, תוך ערבוב, גם את הביצים (בזו אחר זו), הגבינה, תמצית הווניל, הסוכר, המלח ואבקת האפייה.
  7. יוצקים את התערובת לתבנית.
  8. בעזרת כפית עורמים על פני העוגה תלוליות קטנות של גבינה לבנה במרחקים שווים זו מזו (הגבינה תתייצב עם האפייה).
  9. אופים 70-60 דקות, עד שהעוגה מקבלת צבע זהוב עמוק.
  10. מגישים חם, פושר או קר. העוגה תישמר במקרר כשבוע, כשהיא מכוסה.