החיבור בין הטעם העדין של הזוקיני לטריות של הבזיליקום עושה כאן את העבודה. ולמרות המרקם הקרמי – ברוטב הזה אין הרבה קלוריות.

מרכיבים (4 מנות)

  • 500 גרם פסטה קצרה
  • 3 זוקיני, פרוסים לעיגולים
  • שמן זית
  • כ-1/2 כוס מים או ציר ירקות
  • 1 שן שום שלמה
  • חופן עלי בזיליקום
  • 1 כף צנוברים, קלויים קלות במחבת יבשה
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה

  1. מושחים בשמן זית פרוסות של זוקיני אחד ומתבלים במלח. מחממים מחבת גריל וקולים בו את הפרוסות כ-2 דקות מכל צד, עד שהן מזהיבות ומתרככות רק מעט. לחלופין, אפשר לקלות את הפרוסות מתחת לגריל התנור.
  2. מחממים במחבת רגילה מעט שמן זית. מוסיפים את הפרוסות משני הזוקיני הנותרים ואת שן השום ומתבלים במלח ובפלפל. מטגנים כמה דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהזוקיני מתחילים להזהיב. מוסיפים את המים (או הציר) ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים כ-10 דקות, עד שהזוקיני מתרככים. מורידים מהאש.
  3. מעבירים את תכולת המחבת לקערה ומוסיפים את הבזיליקום (את שן השום אפשר להשאיר או להוציא, לפי הטעם). טוחנים לקרם אחיד באמצעות בלנדר מוט ומצננים לטמפרטורת החדר.
  4. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן עד לרמת עשייה אל-דנטה. מסננים ושוטפים היטב במים, כדי לעצור את הבישול.
  5. מערבבים את הפסטה עם הקרם. מוסיפים את פרוסות הזוקיני הקלויות ואת הצנוברים הקלויים ומגישים.

איך מכינים מראש?

  • את הרוטב: עד 4 ימים, ומאחסנים במקרר. את הפסטה: לא יותר מ-3 שעות מראש. שומרים את הפסטה והרוטב בנפרד ומערבבים אותם רק לפני ההגשה. לפני שמאחסנים את הפסטה כדאי להוסיף לה מעט שמן זית ולערבב, כדי שהאטריות לא יידבקו זו לזו.

ואם רוצים להגיש את הסלט כפסטה חמה?

  • אין בעיה: מבשלים את הפסטה דקה פחות ממה שצריך, מעבירים אותה למחבת גדולה או לסיר, מוסיפים את הרוטב ומבשלים דקה-שתיים. אם הרוטב סמיך מדי ולא עוטף מספיק טוב את הפסטה, אפשר להוסיף כמה כפות ממי בישול הפסטה.