חזה עוף במייפל, רוטב סויה ושקדים

איזו מנת עוף מגישים בעונה החמה? משהו קליל ופשוט להכנה: חזה מוקפץ ברוטב מתקתק של מייפל, סויה, שום ושקדים

דנית קימל

|

14.08.13 12:47

 

 

מרכיבים (6 מנות)

  • 2 חזות עוף, חתוכים לרצועות בגודל 2X5 ס"מ ‭
  • 1/2‬ כוס רוטב מייפל ‭
  • 1/3‬ כוס רוטב סויה
  • 3 כפות שמן קנולה
  • 8 שיני שום קלופות
  • 1 כוס שקדים שלמים מולבנים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. מערבבים בקערה רחבה את המייפל והסויה. מוסיפים את העוף ושורים שעתיים לפחות.
  2. מסננים את העוף מהמשרה, אך שומרים את הנוזל בצד.
  3. מחממים את השמן במחבת. מוסיפים את רצועות העוף ומטגנים עד שהן משחימות, תוך ערבוב או הקפצה. מוסיפים את שיני השום והשקדים ומטגנים עוד דקה-שתיים, עד שהם מזהיבים.
  4. מוסיפים את נוזל המשרה ומתבלים בפלפל ובמלח (רק אם צריך – יש במנה מליחות גם מרוטב הסויה). מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 10 דקות.

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד