מכירים גלידת בננה שמכינים עם מעבד מזון? למי שלא מכיר את השטיק: מקפיאים כמה בננות, טוחנים - ומקבלים גלידה סמיכה ונהדרת. היא גם בריאה, גם פרווה וגם טבעונית.
את הגלידה הזאת סינדווצ'תי (זה לגמרי פועל) בין שתי מגה-עוגיות שוקולד עם שוקולד צ'יפס, את הגלידה שבצבצה בין העוגיות ציפיתי בסוכריות צבעוניות - והא לכם מגה קוקילידה שוקו-בננה. שוקובננילידה? אפשר כמובן להכין עוגיות רגילות ולהכין קוקילידות אישיות. את העוגיות הכנתי מהמתכון שכבר הופיע אצלי בבלוג, ושאצלנו בבית חורשים עליו עקב היותו טעים, שוקולדי, קל להכנה ופרווה ללא מרגרינה. התוצאה מיוחדת ומרשימה, כיפית מאוד להגשה ואכילה ודי פשוטה להכנה. אחלה קינוח רושם ליום הולדת בשבת קיצית.שימו לב שצריך להקפיא את הבננות במשך יום שלם לפני הכנת הגלידה.
עוד מתכונים מעולים מהבלוגבישול בזול :
- עוגיות שוקולד פרווה ללא מרגרינה (אבל עם אחיות בלונדיניות)
- עוגיות נוגט מ-5 מצרכים בלבד
- עוגיות שוקולד וחמאת בוטנים ללא אפייה
עלות: כ-16 ש"ח
כמות: כ-12 מנות (תבנית בקוטר 20 ס"מ)
מרכיבים
לגלידת הבננה- 4-3 בננות
- 3 כפות סילאן
- 1/2 כוס שמן
- 1/2 כוס סוכר לבן
- 1/2 כוס סוכר חום
- 1/4 כוס קקאו
- 2 ביצים
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/2 1 כוסות קמח
- 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
- 1/2 כפית מלח
- 100 גרם שוקולד קצוץ
- סוכריות צבעוניות לקישוט עוגות (ספרינקעלז בלע"ז)
אופן ההכנה
גלידת הבננה- מקלפים את הבננות. שמים בשקית או בכלי אטום ומכניסים ליממה למקרר.
- שמים את הבננות הקפואות והסילאן במעבד מזון ומעבדים עד שמתקבלת גלידה אחידה ללא גושים. מעבירים במהירות את הגלידה לכלי ומחזירים למקפיא לכמה שעות.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים היטב תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ - עדיף מסיליקון, אבל אפשר גם ממתכת או חד-פעמית).
- מערבבים את כל המרכיבים, למעט השוקולד, עד שמתקבלת תערובת אחידה – אפשר לערבב במיקסר או ביד (בכל מקרה, חשוב לערבב כמה שפחות). מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומערבבים קצרות.
- משטחים בתבנית מחצית מכמות הבצק. אופים 20-15 דקות, עד שהעוגייה אפויה מבחוץ אבל עדיין רכה מבפנים. נותנים לעוגייה להתקרר ולהתייצב מעט, ומחלצים אותה מהתבנית.
- אופים באותו אופן את יתרת הבצק.
- מצננים את העוגיות לגמרי ועוטפים בניילון נצמד. שומרים במקרר או במקפיא עד להרכבת הקוקילידה.
- מוציאים את גלידת הבננה מהמקפיא ונותנים לה להתרכך מעט בטמפרטורת החדר.
- פורשים על משטח העבודה יריעה גדולה של ניילון נצמד, שתוכל לעטוף בהמשך את הקוקילידה. מניחים על היריעה את אחת העוגיות. משטחים מעל את גלידת הבננה ומכסים בעוגייה השנייה. מיישרים מסביב עם סכין, כדי לוודא שגלידת הבננה מגיעה עד לקצה העוגיות מכל הצדדים.
- סוגרים מעל הקוקילידה את הניילון הנצמד ועוטפים מסביב בעוד ניילון נצמד, כדי ששכבת הגלידה תהיה כלואה ולא תיזל החוצה לפני שתתקשה.
- מכניסים את הקוקילידה למקפיא ומקפיאים עד שהגלידה יציבה - לפחות חצי שעה.
- לפני ההגשה מסירים מהקוקילידה את הניילון הנצמד. מניחים בצלחת שטוחה כמות נדיבה של סוכריות ומגלגלים בהן את צדי הקוקילידה כדי לצפות אותם. מגישים.
- את השאריות (אם יש) עוטפים בניילון נצמד כמה שיותר מהר ומחזירים למקפיא.