דים סאם, כיסוני הבצק המאודים מהמזרח הרחוק, הפכו בשנה האחרונה ללהיט בישראל. והאמת – בצדק: הם לא רק טעימים ומציעים אינספור מילויים שונים, אלא גם בריאים בזכות העובדה שהם מאודים ועשויים מחומרים טריים וטבעיים.

מי שעדיין לא טעמו דים סאם יקבלו הזדמנות מצוינת לפגוש אותם באופן אישי בפסטיבל האוכל הכשר, שנפתח שלשום בנתניה ויימשך עד היום בלילה. והדים סאם הם רק ההתחלה: בפסטיבל יוצעו לקהל מטעמים ממטבחי כל העולם – המזרח הרחוק, המזרח התיכון, צרפת, איטליה ועוד. והכל, כאמור, כשר (הפסטיבל מתקיים בפארק אגם החורף בשעות 23:00-18:00).

את הדים סאם אפשר להכין גם בבית – וזה לא מסובך במיוחד. החומרים נמצאים בכל מרכול, וצריך רק כלי אידוי. הנה מתכון שקיבלנו מחברת דים סאם להבות חביבה, המייצרת דים סאם בעבודת יד (שאותם תמכור בדוכן בפסטיבל) ומפעילה את רשת המסעדות "דים סאם שופ".

מרכיבים

כ-50 יחידות

לבצק
  • 1/2 ק"ג קמח לבן בהיר
  • 190 מ"ל עד 225 מ"ל (3/4 כוס ועוד כף עד 1 כוס פחות 1 כף) מים פושרים

למלית
  • 1/2 ק"ג עוף טחון
  • 3 פרחי ברוקולי קצוצים גס
  • 2 גזרים מגוררים בפומפייה גסה
  • 1 גבעול בצל ירוק קצוץ
  • 1 קישוא מגורר בפומפייה גסה
  • 1 גבעול סלרי קצוץ (ללא העלים)
  • 2 פטריות שיטאקי ללא הרגל, קצוצות דק (אפשר להשתמש גם בפטריות מיובשות – יש להשרות אותם במים חמים במשך כ-15 דקות)
  • 4 פטריות שמפיניון, קצוצות דק
  • 3 עלי כרוב קצוצים
  • 1 כפית ג'ינג'ר מגורר
  • 1 כף שטוחה סוכר
  • קורט קרי
  • קורט פלפל לבן
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1/2 עד 1 כפית שמן שומשום
  • 1 כף שטוחה מלח

אופן ההכנה

הבצק
  1. מתקינים במיקסר את וו הלישה. שמים את הקמח בקערת המיקסר ומתחילים ללוש במהירות נמוכה. מוסיפים בהדרגה את המים, עד שמתקבל בצק אחיד וקשה יחסית (ייתכן שלא תצטרכו להשתמש בכל כמות המים). ממשיכים ללוש במהירות נמוכה עוד 7-5 דקות.
  2. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים בצד לכ-20 דקות.

המילוי והבישול
  • מערבבים היטב את כל מרכיבי המלית.
  • מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים.
  • מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את אחד החלקים לעלה דק ככל האפשר - רצוי בעובי 2 מ"מ (משאירים בינתיים את שאר חלקי הבצק מכוסים).
  • קורצים מהבצק עיגולים בקוטר של 10-9 ס"מ באמצעות קורצן או כוס.
  • מניחים במרכז כל עיגול כפית מהמלית. מרטיבים את שולי הבצק במעט מים בעזרת האצבע, כדי שיהיה קל יותר להדביק אותו. אוספים את הבצק מהשוליים כלפי מעלה, כך שהוא יעטוף את המלית כמו צרור, ומהדקים את הקצוות היטב (אם רוצים להתאמץ פחות, אפשר פשוט לקפל את הבצק לשניים מעל המלית ולהדק את הקצוות).
  • חוזרים על הרידוד, הקריצה והמילוי עם יתרת חלקי הבצק. בינתיים שומרים את הדים סאם המוכנים מכוסים.
  • מרפדים כלי אידוי בעלי כרוב או בנייר אפייה מחורר מעט עם סכין. מניחים את הדים סאם בכלי.
  • מרתיחים מים בסיר ומניחים מעליו את כלי האידוי. מכסים ומאדים במשך 12-9 דקות, עד שהבצק מוכן.

טיפ

  • אם רוצים דים סאם מיוחדים מבצק סגול, מכינים את הבצק עם מים שבושל בהם סלק.