מרכיבים (2 מנות)
- 300 גרם אטריות אורז רחבות (ברוחב 1 ס"מ)
- 5 כפות שמן (רצוי אורז, שטעמו ניטראלי)
- 3 שיני שום קצוצות
- 1 ביצה
- 1/4 כוס מים או ציר (ירקות, עוף או בשר – אפשר גם מאבקה)
- 200 גרם ברוקולי, מופרד לפרחים קטנים
- 100 גרם תרד
- 2 כפות רוטב סויה בהיר (הטעם שלו מעודן יותר מזה של הרגיל)
- 3 כפות רוטב הוי סטיר (רוטב פטריות אסייתי – להשיג ברוב רשתות השיווק)
- 1/2 כפית רוטב סויה
- 1/2 1 כפות סוכר
- 1 כפית חומץ (רצוי חומץ אורז)
אופן ההכנה
- משרים את אטריות האורז במים מהברז במשך כ-4 שעות, עד שהן מתרככות (אל תתפתו לקצר תהליכים ולבשל אותן, כי אז הן ייצאו דביקות ועיסתיות). מסננים.
- מחממים את השמן בווק על אש בינונית. מוסיפים את השום ומטגנים כחצי דקה. מוסיפים את הביצה ומטגנים תוך טריפה, עד שמתקבלת חביתה מקושקשת.
- מוסיפים את אטריות האורז המושרות ומבשלים כ-5 דקות, תוך ערבוב.
- מוסיפים את שאר המרכיבים ומבשלים 7-5 דקות, תוך ערבוב.
- השפית סוואלי אלדר עומדת בראש חברת אוריינטל פוד,
המייבאת מוצרי מזון מתאילנד