מרכיבים (2 מנות)

  • 300 גרם אטריות אורז רחבות (ברוחב 1 ס"מ)
  • 5 כפות שמן (רצוי אורז, שטעמו ניטראלי)
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 1 ביצה
  • 1/4 כוס מים או ציר (ירקות, עוף או בשר – אפשר גם מאבקה)
  • 200 גרם ברוקולי, מופרד לפרחים קטנים
  • 100 גרם תרד
  • 2 כפות רוטב סויה בהיר (הטעם שלו מעודן יותר מזה של הרגיל)
  • 3 כפות רוטב הוי סטיר (רוטב פטריות אסייתי – להשיג ברוב רשתות השיווק)
  • 1/2 כפית רוטב סויה
  • 1/2 1 כפות סוכר
  • 1 כפית חומץ (רצוי חומץ אורז)

אופן ההכנה

  1. משרים את אטריות האורז במים מהברז במשך כ-4 שעות, עד שהן מתרככות (אל תתפתו לקצר תהליכים ולבשל אותן, כי אז הן ייצאו דביקות ועיסתיות). מסננים.
  2. מחממים את השמן בווק על אש בינונית. מוסיפים את השום ומטגנים כחצי דקה. מוסיפים את הביצה ומטגנים תוך טריפה, עד שמתקבלת חביתה מקושקשת.
  3. מוסיפים את אטריות האורז המושרות ומבשלים כ-5 דקות, תוך ערבוב.
  4. מוסיפים את שאר המרכיבים ומבשלים 7-5 דקות, תוך ערבוב.

  • השפית סוואלי אלדר עומדת בראש חברת אוריינטל פוד, המייבאת מוצרי מזון מתאילנד