הכל התחיל לפני כמה ימים, כשנתקלתי בסרטון שבו ג'יימי אוליבר מכין מיונז. החלטתי שגם אני רוצה כזה, אבל עם ביצים מבושלות - כדי להיות בטוחה שלא יהיו במיונז חיידקים.

מיד חיפשתי (ומצאתי) מתכון, הכנתי אותו עם כמה התאמות למטבח הישראלי, והתוצאה היתה משובחת. קחו בחשבון שצריך קצת סבלנות, ולא תמיד המיונז מצליח בניסיון הראשון – אבל זה בהחלט שווה את ההשקעה.

מרכיבים (כ-1 כוס מיונז)

  • 2 חלמונים מביצים גדולות (L)
  • 2 כפות מיץ לימון (רצוי סחוט טרי)
  • 2 כפות מים
  • 1/2 כפית סוכר לבן
  • 1 כפית אבקת חרדל
  • כ-1/4 כפית מלח (או יותר, לפי הטעם)
  • 1/2 עד 3/4 כוס שמן קנולה או שמן זית (הכמות תלויה במרקם שאליו אתם רוצים להגיע)

אופן ההכנה

  1. מערבבים בסיר קטן את החלמונים, מיץ הלימון, המים והסוכר. מבשלים על להבה נמוכה מאוד, תוך בחישה מתמדת, עד שהתערובת מסמיכה (ראו תמונה מימין).
  2. מסירים את הסיר מהכיריים וממשיכים לבחוש כ-5 דקות, עד שהתערובת מצטננת מעט.
  3. מעבירים את התערובת לבלנדר ומוסיפים את אבקת החרדל, המלח וכף שמן אחת. מערבלים לשנייה, עוצרים ומגרדים את דפנות הבלנדר עם לקקן.
  4. ממשיכים להוסיף באותו אופן את יתרת השמן: בכל פעם מוסיפים כף אחת, מערבלים לשנייה ומגרדים את הדפנות. אל תנסו לזרז את העניינים – אם תוסיפו יותר מדי שמן בבת אחת, המיונז עלול להתפרק.
  5. המיונז נשמר במקרר 4-3 ימים.