שם הבלוג: !butter me up, Brooklyn (ובתרגום חופשי מאוד: מרחי אותי בחמאה, ברוקלין!)

במשפט אחד: חמאה זו לא מילה גסה.

מאחורי הקלעים: לילי אולד, 27, חיה בשלוש השנים האחרונות ברובע ברוקלין שבניו יורק – ומאוהבת בו לחלוטין. וההשראה שמעוררים בה החיים בברוקלין מחלחלת גם למטבח. עד לפני כמה שנים לילי ידעה רק לקצוץ בצל ולהכין כמה מתכוני פסטה בסיסיים. אבל בעקבות העושר הקולינרי שאליו נחשפה במקום מגוריה החדש היא החליטה לקחת את עצמה בידיים וייסדה ב-2011 את הבלוג, כדי לתעד את ההתקדמות שלה במטבח. וההתקדמות היתה מהירה – בעיקר בתחום המתוק: כיום הבלוג גדוש במתכונים מצוינים, רובם של של עוגות, עוגיות, קינוחים וחטיפים.

בשנה שעברה זכה כישרונה של לילי בהכרה רשמית, כש-butter me up, Brooklyn זכה בפרס בלוג הקינוחים והאפייה הטוב ביותר בתחרות הבלוגים השנתית של מגזין האוכל הנחשב Saveur. על רקע זה, מפתיע לגלות כי המטבח של לילי זערורי ושאין לה אפילו מיקסר עומד – מה שמוכיח שלא צריך לבזבז הון על ציוד כדי להכין יצירות פאר קולינריות.

אז אם אתם אוהבים מתוקים, ולא פוחדים מחמאה – אל תוותרו על ביקור בבלוג של לילי.

ערך מוסף: butter me up, Brooklyn מוכיח שלא צריך מטבח גדול ומצויד כדי להכין מאפים נהדרים – ושכל אחד יכול ללמוד לאפות. כל מה שצריך זה ציוד בסיסי, חמאה - ואהבה.

.

מתכונים מומלצים נוספים בבלוג: בראוניז עם יין אדום, חיתוכיות בטעם עוגיות לוטוס, מיני-מאפינס שנראים כמו דונאטס, עוגיות חמאת בוטנים עם שוקולד ושברי בייגלה.

עוד מתכונים שוקולדיים בערוץ האוכל של Xnet:

עוגת שמרים שוקולד-שוקולד-תפוזים

הגימיק של העוגה הזאת הוא בצק שמרים כהה ושוקולדי, בזכות תוספת של קקאו (כדאי לתת לו לנוח במקרר במשך לילה – זה יקל על עיצוב המאפה). המלית מורכבת מתערובת של שוקולד, סוכר לבן, סוכר חום וקליפת תפוז מגוררת (אל תוותרו עליה – היא מוסיפה הרבה לטעם). אפשר להכין מהבצק עוגה גדולה, או לעצב ממנו שבלולים.

למתכון המקורי בבלוג של לילי – לחצו כאן

מרכיבים

עוגה גדולה בתבנית בקוטר 24-22 ס"מ או 16 שבלולים בתבנית בגודל כ-20X30 ס"מ

לבצק
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) מים פושרים
  • 1/2 2 כפיות (7 גרם) שמרים יבשים
  • 1/2 כפית סוכר
  • 30 גרם חמאה מומסת
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב בטמפרטורת החדר
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
  • 1 ביצה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כוס (30 גרם) אבקת קקאו לא ממותקת
  • 2/3 2 כוסות (375 גרם) קמח רגיל

למלית
  • 1/3 כוס (65 גרם) סוכר דמררה
  • 1/3 כוס (65 גרם) סוכר לבן
  • קליפה מגוררת מתפוז שלם
  • 60 גרם חמאה מומסת
  • 60 גרם שוקולד מריר עם 60% מוצקי קקאו, קצוץ דק

אופן ההכנה

הבצק
  1. יוצקים את המים הפושרים לקערית. מוסיפים את השמרים ו-1/2 כפית סוכר. מערבבים וממתינים 10-5 דקות, עד שמופיע קצף על פני התערובת (אם לא מופיע קצף – סימן שהשמרים כבר לא טובים).
  2. שמים בקערה גדולה את החמאה המומסת והחלב. מערבבים (עם כף או עם מיקסר ידני). מוסיפים את 1/4 כוס הסוכר, הביצה והמלח ומערבבים לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים גם את אבקת הקקאו ותערובת השמרים התוססת ומערבבים היטב.
  3. מוסיפים לקערה 1/2 כוס קמח ולשים עם מיקסר ידני (אפשר כמובן להשתמש גם במיקסר עומד) במהירות בינונית-נמוכה עד שמתקבל בצק אחיד.
  4. ממשיכים ללוש ומוסיפים בהדרגה את יתרת הקמח – מוסיפים בכל פעם כ-1/2 כוס וממתינים עד שהיא תיטמע בבצק. לשים עד שהבצק מתחיל להיפרד מדפנות הקערה – המטרה היא להגיע לבצק שאפשר יהיה לעצב אותו לכיכר, אך עדיין יהיה טיפה דביק (ייתכן שתצטרכו להוסיף קצת פחות או קצת יותר קמח מהכמות הרשומה במתכון).
  5. מקמחים קלות את משטח העבודה. מעבירים את הבצק למשטח ולשים אותו בידיים כמה דקות, עד שהוא רך וגמיש – אך לא דביק.
  6. מעבירים את הבצק לקערה משומנת והופכים אותו בתוכה, כדי שיצופה בשמן מכל צדדיו. מכסים בשקית ניילון ומתפיחים במשך כשעתיים, עד שהבצק מכפיל את נפחו. לחלופין, אפשר להתפיח את הבצק במקרר במשך 12-8 שעות.

מילוי הבצק
  1. מערבבים בקערית את שני סוגי הסוכר עם קליפת התפוז המגוררת.
  2. מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק למלבן בגודל 30X40 ס"מ.
  3. מברישים את הבצק בחמאה המומסת (משאירים שוליים של כ-1 ס"מ). מפזרים מעל את תערובת הסוכר ומעליה את השוקולד.
  4. מגלגלים את הבצק לגלילה מאחת הצלעות הארוכות. צובטים בעדינות את ה"תפר", כדי שהגלילה לא תיפתח.

משאירים שוליים ללא מילוי. הבצק לפני הגלגול (צילום: Lillie Auld)
משאירים שוליים ללא מילוי. הבצק לפני הגלגול (צילום: Lillie Auld)

אפשרות 1 לעיצוב הבצק: עוגה גדולה

  1. חוצים את הגלילה לאורכה בעזרת מספריים או סכין חדה – אך לא עד הסוף, כך ששני החצאים יישארו מחוברים בקצה.
  2. קולעים את שני החצאים, כמו צמה.
  3. משמנים בחמאה תחתית של תבנית בקוטר 24-22 ס"מ. אם התבנית היא מתפרקת – מסירים את הדפנות.
  4. מניחים במרכז התבנית את קצה הצמה שהשארנו מחובר. מלפפים מסביבו את הצמה בצורת ספירלה.
  5. מחזירים את דפנות התבנית. מכסים בשקית ניילון ומתפיחים 45-30 דקות.
  6. בזמן שהבצק תופח מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  7. אופים את העוגה במשך 45-40 דקות, עד שהמלית מבעבעת והבצק מוכן.

מגלגלים, חוצים, קולעים ומלפפים. עיצוב העוגה. (צילום: Lillie Auld)
מגלגלים, חוצים, קולעים ומלפפים. עיצוב העוגה. (צילום: Lillie Auld)

אפשרות 2 לעיצוב הבצק: שבלולים
  1. חותכים את הגלילה ל-16 פרוסות (כדי שהפרוסות יהיו שוות חותכים קודם את הגלילה לשניים, לאחר מכן חותכים כל מחצית לשניים, ממשיכים בחיתוך של כל רבע לשניים – ולבסוף חותכים כל שמינית לשניים).
  2. משמנים בחמאה תחתית של תבנית בגודל 20X30 ס"מ. מסדרים את הפרוסות בתבנית, כשצדן החתוך פונה כלפי מעלה.
  3. מכסים בשקית ניילון ומתפיחים 45-30 דקות.
  4. בזמן שהבצק תופח מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  5. אופים את השבלולים במשך 25-20 דקות, עד שהמלית מבעבעת והבצק מוכן.

גיוון
  • אפשר לצפות את העוגה (או השבלולים) בזיגוג תפוזי. את הזיגוג יש להכין בזמן שהעוגה בתנור. מערבבים בקערה 1 כוס (120 גרם) אבקת סוכר וקורט מלח. מוסיפים בהדרגה 2-1 כפות מיץ תפוזים, תוך ערבוב, עד שמתקבל זיגוג חלק ומעט נוזלי. לאחר שהעוגה הצטננה מעט מזלפים עליה את הזיגוג.

עוגיות שוקולד וטופי עם קרקרים מלוחים

שילוב מנצח של מתוק ומלוח – ועוד לא דיברנו על ההכנה הסופר-קלה. ואם תעטפו אותם יפה בנייר צלופן – יש לכם מתנה נהדרת.

למתכון המקורי בבלוג של לילי – לחצו כאן

מרכיבים

כ-30 עוגיות בתבנית אינגליש קייק בגודל 10X30 ס"מ או תבנית מרובעת בגודל כ-18X18 ס"מ

  • קרקרים בכמות שתכסה את בסיס התבנית בשכבה אחת
  • 200 גרם חמאה
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר דמררה
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 2 כוסות שוקולד צ'יפס
  • מלח (רצוי מלח ים)

אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו במעט חמאה.
  3. מסדרים על נייר האפייה את הקרקרים בשכבה אחת. חשוב שהקרקרים יהיו צמודים אחד לשני, ללא מרווחים (אם צריך, שוברים חלק מהקרקרים).
  4. שמים את החמאה והסוכר בסיר. מחממים, תוך בחישה מדי פעם. לאחר שהחמאה מתחילה לרתוח מבשלים 3 דקות נוספות תוך בחישה. מסירים מהכיריים, מוסיפים את תמצית הווניל ובוחשים.
  5. יוצקים את רוטב הקרמל באטיות על הקרקרים – מקפידים שהקרקרים יישארו במקום.
  6. אופים 10-5 דקות. אם הקרמל מבעבע יותר מדי, מנמיכים מעט את חום התנור.
  7. מוציאים את התבנית מהתנור ומפזרים בה מיד את השוקולד צ'יפס באופן אחיד. מחכים כמה דקות, עד שהשוקולד נמס (אם הוא מסרב, מחזירים את התבנית לתנור לכחצי דקה).
  8. מורחים את השוקולד המומס באופן אחיד בתבנית. מפזרים מעל מלח.
  9. מצננים לחלוטין. חותכים או שוברים לחתיכות.
  10. שומרים בכלי אטום, כשנייר אפייה מפריד בין השכבות.

בסיס העוגיות: קרקרים ורוטב טופי (צילום: Lillie Auld)
בסיס העוגיות: קרקרים ורוטב טופי (צילום: Lillie Auld)

בראוניז פאדג'יים קלים להכנה

בראוניז לחים וקלים להכנה, שתצטרכו ללכלך בשבילם רק קערה אחת. לילי ממליצה להגיש אותם בחתיכות קטנות, לצד תה קר ללא סוכר.

למתכון המקורי בבלוג של לילי – לחצו כאן

מרכיבים

תבנית בגודל 20X20 ס"מ או תבנית בקוטר 24-22 ס"מ

  • 85 גרם שוקולד מריר עם 60% מוצקי קקאו, קצוץ גס
  • 85 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר דמררה
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כפית מלח דק
  • 2 ביצים
  • 60 גרם (1/2 כוס פחות 1 כף) קמח רגיל

אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. משמנים את התבנית בחמאה. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים גם אותו בחמאה (כדאי שהנייר יבלוט מעבר לשפת התבנית – כך יהיה קל יותר להוציא את העוגה מהתבנית לאחר האפייה).
  3. שמים את השוקולד והחמאה בקערה שתוכל להכיל את כל מרכיבי הבראוניז, וממיסים אותם. במיקרוגל: מחממים 30 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד נמס לגמרי. על הכיריים: שמים את הקערה מעל סיר גדול שבו מעט מים רותחים (אסור שהמים ייגעו בקערה). מחממים תוך בחישה, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
  4. מוסיפים לקערה את שני סוגי הסוכר, תמצית הווניל והמלח, ומערבבים היטב.
  5. מוסיפים גם את שתי הביצים ומערבבים היטב.
  6. מוסיפים את הקמח ומערבבים קצרות – רק עד שמתקבלת תערובת אחידה (לאחר הוספת הקמח חשוב לא לערבב יותר מדי - ערבוב יתר יפגע במרקם של העוגה).
  7. יוצקים את התערובת לתבנית האפייה ומיישרים.
  8. אופים 25-20 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. חשוב להימנע מאפיית יתר, שתייבש את העוגה.
  9. מצננים כמה דקות. מחלצים את העוגה מהתבנית ופורסים.