קציצות עוף תאילנדיות עם תוספת מפתיעה: אטריות שעועית, שמעניקות להן מרקם שונה מקציצה רגילה - וגם הופכות אותן למשביעות ומזינות יותר. יחד עם רוטב פשוט להכנה של צ'ילי מתוק ועגבניות מתקבלת מנה מיוחדת, שגם ילדים יאהבו.

מרכיבים (3-2 מנות למבוגרים)

לקציצות
  • 100 גרם אטריות שעועית
  • 200 גרם חזה עוף טחון
  • 1 כף שום קצוץ
  • 3 כפות בצל קצוץ
  • 1 כוס כוסברה קצוצה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל לבן
  • 1 ביצה
  • 1 כף שמן שומשום
  • שמן לטיגון (רצוי שמן אורז, שטעמו ניטרלי מאוד)

לרוטב
  • 1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק
  • 1/2 כוס עגבניות מגורדות (טריות או מקופסה)
  • 1/4 כוס מים
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה

  1. משרים את אטריות השעועית במים קרים במשך 5 דקות. מסננים וחותכים לחתיכות קטנות.
  2. מערבבים את האטריות עם שאר מרכיבי הקציצות (למעט השמן לטיגון), ונותנים לתערובת לנוח חצי שעה.
  3. בינתיים מכינים את הרוטב: שמים את כל מרכיבי הרוטב בסיר. מביאים לרתיחה ומבשלים כמה דקות על אש קטנה.
  4. לאחר שתערובת הבשר נחה יוצרים ממנה קציצות. מחממים במחבת את השמן ומטגנים את הקציצות כ-2 דקות מכל צד, עד שהן מזהיבות.
  5. מגישים לצד הרוטב.

גיוון

  • אם רוצים, לאחר טיגון הקציצות אפשר לבשל אותן כמה דקות בתוך הרוטב (אל תוותרו על הטיגון - בלעדיו הקציצות יתפרקו).

  • השפית סוואלי אלדר עומדת בראש חברת אוריינטל פוד, המייבאת מוצרי מזון מתאילנד