קציצות עוף תאילנדיות עם תוספת מפתיעה: אטריות שעועית, שמעניקות להן מרקם שונה מקציצה רגילה - וגם הופכות אותן למשביעות ומזינות יותר. יחד עם רוטב פשוט להכנה של צ'ילי מתוק ועגבניות מתקבלת מנה מיוחדת, שגם ילדים יאהבו.
מרכיבים (3-2 מנות למבוגרים)
לקציצות- 100 גרם אטריות שעועית
- 200 גרם חזה עוף טחון
- 1 כף שום קצוץ
- 3 כפות בצל קצוץ
- 1 כוס כוסברה קצוצה
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל לבן
- 1 ביצה
- 1 כף שמן שומשום
- שמן לטיגון (רצוי שמן אורז, שטעמו ניטרלי מאוד)
- 1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק
- 1/2 כוס עגבניות מגורדות (טריות או מקופסה)
- 1/4 כוס מים
- מלח
- פלפל שחור
אופן ההכנה
- משרים את אטריות השעועית במים קרים במשך 5 דקות. מסננים וחותכים לחתיכות קטנות.
- מערבבים את האטריות עם שאר מרכיבי הקציצות (למעט השמן לטיגון), ונותנים לתערובת לנוח חצי שעה.
- בינתיים מכינים את הרוטב: שמים את כל מרכיבי הרוטב בסיר. מביאים לרתיחה ומבשלים כמה דקות על אש קטנה.
- לאחר שתערובת הבשר נחה יוצרים ממנה קציצות. מחממים במחבת את השמן ומטגנים את הקציצות כ-2 דקות מכל צד, עד שהן מזהיבות.
- מגישים לצד הרוטב.
גיוון
- אם רוצים, לאחר טיגון הקציצות אפשר לבשל אותן כמה דקות בתוך הרוטב (אל תוותרו על הטיגון - בלעדיו הקציצות יתפרקו).
- השפית סוואלי אלדר עומדת בראש חברת אוריינטל פוד,
המייבאת מוצרי מזון מתאילנד