קציצות עוף עם אטריות שעועית ברוטב צ'ילי מתוק

במקום להכין שוב את אותן קציצות, תנו להן טוויסט אסייתי עם רוטב ממכר של צ'ילי מתוק ועגבניות, ואטריות שעועית שמתחבאות בפנים

סוואלי אלדר

|

25.06.13 01:11

 

 

קציצות עוף תאילנדיות עם תוספת מפתיעה: אטריות שעועית, שמעניקות להן מרקם שונה מקציצה רגילה - וגם הופכות אותן למשביעות ומזינות יותר. יחד עם רוטב פשוט להכנה של צ'ילי מתוק ועגבניות מתקבלת מנה מיוחדת, שגם ילדים יאהבו.

 

מרכיבים (3-2 מנות למבוגרים)

 

לקציצות

  • 100 גרם אטריות שעועית
  • 200 גרם חזה עוף טחון
  • 1 כף שום קצוץ
  • 3 כפות בצל קצוץ
  • 1 כוס כוסברה קצוצה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל לבן
  • 1 ביצה
  • 1 כף שמן שומשום
  • שמן לטיגון (רצוי שמן אורז, שטעמו ניטרלי מאוד)

 

לרוטב

  • 1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק
  • 1/2 כוס עגבניות מגורדות (טריות או מקופסה)
  • 1/4 כוס מים
  • מלח
  • פלפל שחור

 

אופן ההכנה

  1. משרים את אטריות השעועית במים קרים במשך 5 דקות. מסננים וחותכים לחתיכות קטנות.
  2. מערבבים את האטריות עם שאר מרכיבי הקציצות (למעט השמן לטיגון), ונותנים לתערובת לנוח חצי שעה.
  3. בינתיים מכינים את הרוטב: שמים את כל מרכיבי הרוטב בסיר. מביאים לרתיחה ומבשלים כמה דקות על אש קטנה.
  4. לאחר שתערובת הבשר נחה יוצרים ממנה קציצות. מחממים במחבת את השמן ומטגנים את הקציצות כ-2 דקות מכל צד, עד שהן מזהיבות.
  5. מגישים לצד הרוטב.

 

גיוון

  • אם רוצים, לאחר טיגון הקציצות אפשר לבשל אותן כמה דקות בתוך הרוטב (אל תוותרו על הטיגון - בלעדיו הקציצות יתפרקו).

 

  • השפית סוואלי אלדר עומדת בראש חברת אוריינטל פוד, המייבאת מוצרי מזון מתאילנד

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד