תבשיל עיראקי מסורתי, שנהגו לאכול בין ראש חודש אב לט' באב, הימים שבהם נהוג להימנע מאכילת בשר.

המתכון הוא מתוך הספר החדש "הבישול העיראקי של אמא", מאת רינה כהן (הוצאת "קוראים").

מרכיבים (4-3 מנות)

  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 2 עגבניות אדומות בשלות, חתוכות לקוביות
  • 2 כפות גדושות רסק עגבניות
  • 1/4 כוס שמן
  • 1/2 2 כוסות מים
  • 1 כף שטוחה מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית כורכום
  • 6 קישואים בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 כוסות אורז לבן
  • 1/2 כוס עדשים אדומות

אופן ההכנה

  1. שמים בסיר בינוני את הבצל הקצוץ, קוביות העגבנייה, רסק העגבניות, השמן והמים. מערבבים.
  2. מוסיפים את התבלינים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את קוביות הקישואים, מכסים ומבשלים כ-30 דקות על אש בינונית.
  3. מוסיפים את האורז והעדשים, מנמיכים את האש ומכסים שוב. מבשלים כ-30 דקות.
  4. מעבירים לקערת הגשה בעזרת כף גדולה, כאשר האורז השחום שבתחתית הסיר למעלה.

גיוון

  • אפשר להכין את המנה עם חמאה במקום שמן.