המתכון הוא מתוך הספר החדש "הבישול העיראקי של אמא", מאת רינה כהן (הוצאת "קוראים").
מרכיבים (6 מנות)
- 6 חלקי עוף (שוקיים או ירכיים)
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית פפריקה אדומה מתוקה
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כף מלח
- 2 כפות גדושות רסק עגבניות
- 4 כוסות אורז
- 2 כפות שמן
- 2 בצלים קצוצים
- 1 כוס צימוקים
- 1/2 כוס שקדים קלופים
אופן ההכנה
- שוטפים היטב את חלקי העוף ושמים בסיר בינוני. מוסיפים את התבלינים ומים עד כיסוי העוף ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש לבינונית וממשיכים לבשל כ-20 דקות (אם בזמן הבישול נוצר קצף על פני הנוזל – מסירים אותו עם כף).
- מוציאים את העוף ומניחים בקערה. מוסיפים לסיר את רסק העגבניות והאורז ומבשלים עד שהמים מתאדים. מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות נוספות.
- בזמן שהאורז מתבשל מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב.
- מוסיפים את הבצל המטוגן (כולל השמן) לסיר האורז, מערבבים ומבשלים כ-15 דקות על אש נמוכה.
- בזמן שהאורז מתבשל מוסיפים את הצימוקים והשקדים למחבת החמה ומטגנים מעט, עד שהשקדים מזהיבים.
- מעבירים את האורז לקערה, מניחים מעל את העוף ומפזרים את השקדים והצימוקים.
טיפ
- כדי להדגיש את טעם העוף ולהשחים אותו אפשר לטגן את הנתחים לאחר הבישול במעט שמן, עד שהם משחימים.