המתכון באדיבות "סנפרוסט".
מרכיבים
10-8 מנות
- 25 יחידות קנלוני
- שמן לטיגון
- אפשרות: עלי בזיליקום לעיטור
- 800 גרם תפרחות ברוקולי מוקפאות
- 1 בצל גדול, חתוך לקוביות קטנות
- 1 שן שום, קצוצה
- 1/2 כוס גבינת קשקבל מגוררת
- 1/2 כוס גבינת פטה כבשים מגוררת
- 2 כפות גבינה לבנה
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 1 מכל שמנת מתוקה לבישול
- 1/2 גביע שמנת חמוצה
- 2 חלמונים
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 1/4 כוס גבינה צהובה מגוררת
אופן ההכנה
- שוטפים את הברוקולי במסננת תחת מי ברז. מסננים וקוצצים דק.
- מחממים שמן במחבת על אש בינונית. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד להזהבה. מעבירים לקערה ומניחים לצינון.
- מוסיפים לבצל את שאר מרכיבי המלית ומערבבים.
- ממלאים את הקנלוני במלית ומניחים בתבנית, כשהם צמודים זה לזה.
- טורפים היטב את מרכיבי הרוטב, למעט הגבינה הצהובה. יוצקים על הקנלוני ומפזרים מעל את הגבינה הצהובה (אם רוצים, אפשר להוסיף קודם מחצית מכמות הגבינה הצהובה למלית).
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-25 דקות, עד להזהבה.
- אם רוצים, לפני ההגשה מפזרים מעל הקנלוני עלי בזיליקום.