עוגה במראה נוסטלגי ואלגנטי, המשלבת בין טורט שוקולד עדין לקרם גבינה עשיר. שימו לב: להכנת העוגה תזדקקו ל-2 תבניות בקוטר 24 ס”מ.
המתכון באדיבות תנובה.מרכיבים (לטורט בקוטר 24 ס”מ)
ל-2 הבסיסים- 2 כוסות (280 גרם) קמח תופח
- 1/2 כוס (70 גרם) אבקת קקאו
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- קורט מלח
- 1/2 כוס (120 מ”ל) מים רותחים
- 50 גרם שוקולד מריר קצוץ
- 4 ביצים
- 1 גביע (200 מ”ל) שמנת חמוצה 15% שומן
- 11/2 כוסות (300 גרם) סוכר
- 1 כפית תמצית וניל איכותית
- 1/2 כוס (120 מ”ל) שמן
- 100 גרם (1/3 כוס) ריבת פירות יער
- 3 קופסאות (750 גרם) גבינה לבנה 5%
- 300 גרם חמאה רכה
- 11/2 כוסות (180 גרם) אבקת סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/3 כוס (80 מ”ל) חלב 3% שומן
- 2 תבניות בקוטר 24 ס"מ (אפשר גם חד-פעמיות)
אופן ההכנה
הגבינה- מרפדים מסננת בבד חיתול, ומניחים את המסננת בקערה. יוצקים לתוך המסננת את הגבינה הלבנה המיועדת למילוי. מניחים במקרר לשעתיים לפחות, כדי שהגבינה תגיר נוזלים.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים שתי תבניות בקוטר 24 ס”מ.
- מנפים יחד את הקמח התופח, אבקת הקקאו, הסודה לשתייה והמלח.
- יוצקים מים רותחים על השוקולד, ממתינים דקה ומערבבים לתערובת אחידה.
- טורפים יחד את הביצים והשמנת.
- מערבלים יחד במשך כ-2 דקות את הסוכר, תמצית הווניל והשמן (אם משתמשים במיקסר עומד, מתקינים בו את וו הגיטרה).
- ממשיכים לערבל ויוצקים את השוקולד המומס לתערובת השמן.
- מאטים את מהירות המיקסר ומוסיפים בהדרגה את תערובת השמנת והביצים.
- מוסיפים את תערובת הקמח וממשיכים לעבד רק עד לקבלת בלילה חלקה.
- מחלקים את הבלילה באופן שווה בין שתי התבניות. אופים כ-20 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגות יוצא יבש, אך עם פירורים לחים.
- שמים בקערת המיקסר את החמאה, אבקת הסוכר, תמצית הווניל והחלב. מקציפים 12-10 דקות, עד שמתקבל קרם בהיר ואוורירי כמו קצפת.
- מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את הגבינה המסוננת ב-4-3 פעמים. ממשיכים להקציף עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- מורחים מחצית מכמות הריבה על אחד הבסיסים. יוצקים מעל שכבת קרם בעובי 3-2 ס"מ ומחליקים.
- מניחים את הבסיס השני על הקרם ולוחצים מעט. מורחים אותו ביתרת הריבה ויוצקים מעל שכבת קרם בעובי 3-2 ס"מ. מחליקים.
- מעבירים את העוגה למקרר ל-30 דקות. שומרים במקרר גם את הקרם הנותר.
- מחלצים את העוגה ומצפים דפנותיה בקרם. מעבירים את יתרת הקרם לשקית זילוף עם צנתר בצורת כוכב ומזלפים על העוגה פרחים.
- מכסים את העוגה ומעבירים למקרר ל-3 שעות, להתייצבות. העוגה תישמר במקרר עד 3 ימים.