סלמון & סלמון בע”מ: סלמון בתנור במעטפת סלמון מעושן
פטנט גאוני: עוטפים פילה סלמון טרי בפרוסת סלמון מעושן ושולחים לבילוי קצר בתנור חם מאוד. כך שומרים על מרקם מושלם של הדג וזוכים לטעמי עישון עדינים. מניחים על מצע של יוגורט מתובל בעדינות בשמיר, צלפים ובצל, ומגישים לשולחן מנה שהוכנה בכמה דקות אך נראית כאילו יצאה ממטבחו של שף.
מרכיבים8-6 מנות
- 8-6 נתחי פילה סלמון טרי במשקל 120 גרם כל אחד
- 8-6 פרוסות גדולות של סלמון מעושן
- פלפל שחור גרוס
- 2 גביעים (400 מ”ל) יוגורט
- 1/4 כוס שמיר קצוץ
- 1 כף צלפים
- 1 בצל סגול גדול קצוץ דק
- מלח גס
- מחממים את התנור ל-220 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מתבלים את נתחי הפילה בפלפל שחור גרוס, עוטפים בפרוסות של סלמון מעושן ומניחים בתבנית.
- אופים 12 דקות בדיוק.
- בינתיים מערבבים את מרכיבי הרוטב.
- מגישים את הסלמון מיד על מצע של רוטב יוגורט או לצדו.
- אם נשאר לכם סלמון אפוי, הכינו ממנו סלט בריא ומשביע: מפוררים את הדג ומערבבים עם קינואה מבושלת, חמוציות מיובשות, כוסברה (או פטרוזיליה), בצל ירוק קצוץ גס וגבינת "חמד" מפוררת. מתבלים במיץ לימון סחוט טרי, שמן זית, מלח ופלפל.
ירקות כתומים צלויים בדבש ואריסה, מוגשים עם גבינה בולגרית
אנטיפסטי קצת אחר: הירקות נצלים בתערובת מתוקה-חריפה, כשהם יוצאים מהתנור מפזרים עליהם גבינה בולגרית שנמסה מעט מהמגע עם הירק החם.
מרכיבים8 מנות
- 4 גזרים חצויים לאורכם
- 2 בטטות חצויות לאורכן
- 2 דלוריות לא קלופות, חתוכות לאורכן לרבעים או שישיות ונקיות מזרעים
- 1/2 ק”ג דלעת חתוכה לקוביות גדולות
- 3/4 חבילה (75 גרם) חמאה מומסת
- 4 כפות דבש או מייפל
- 1 כפית אריסה
- קורט קינמון (לא חובה)
- עלים מ-3 גבעולי מרווה
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 1 קופסה (250 גרם) גבינה בולגרית 5%, מפוררת
- מחממים את התנור ל-200 מעלות.
- שמים את הירקות בתבנית עמוקה.
- מערבבים את החמאה עם הדבש (או מייפל), האריסה והקינמון. יוצקים על הירקות ומערבבים כך שיצופו היטב. מוסיפים עלי מרווה ומתבלים במלח ובפלפל גרוס.
- צולים 25-20 דקות, עד שהירקות מתרככים אך שומרים על מרקמם וצורתם.
- מפזרים מעל גבינה בולגרית ומגישים חמים.
- יחד עם הגבינה אפשר לפזר על המנה גם 2-1 כפות של אגוזים או גרעיני חמנייה.
- אפשר להוסיף במקום כבינה בולגרית אפשר לטפטף על הירקות יוגורט מתובל ב-1/2 כפית אריסה.
- אם אין מרווה, גם טימין או רוזמרין יתאימו. גם אורגנו יבש יהיה טוב.
- אפשר להכין את המנה מראש (ללא הגבינה) ולחמם לפני ההגשה.
- המתכונים באדיבות תנובה. את הכנתן של חלק מהמנות שבכתבה – ורבות נוספות – תוכלו ללמוד במבשלים שבועות תנובה
: סדנאות בישול ללא תשלום שעורכת החברה ברחבי המדינה