קינוח שכבות אישי של גבינה, קרם לוטוס ושוקולד

בחודש פברואר נחת בישראל ממרח "לוטוס", המבוסס על עוגיות הקרמל המתובלות שנושאות את אותו שם. לצד תפקידו המרכזי כממרח מתוק, ה"לוטוס" משתלב מצוין בקינוחים – והנה דוגמה מצוינת לכך: קינוח מרשים וקל להכנה עם שכבות של שוקולד, גבינה ו"לוטוס".

המתכון הוא של חן שוקרון.

מרכיבים

10 כוסות בנפח 80 מ"ל

לשכבת השוקולד
  • 100 גרם שוקולד מריר קצוץ
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

לשכבת הגבינה והלוטוס
  • 1 גביע (225 גרם) גבינת שמנת 25% שומן
  • 150 גרם (1/2 כוס) ממרח לוטוס
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 16 גרם (2 כפות) אבקת סוכר

לעיטור
  • 10 עוגיות לוטוס

כלים מיוחדים
  • 2 שקיות זילוף (אפשר להשתמש גם ב-2 שקיות ניילון)

אופן ההכנה
  1. מכינים את שכבת השוקולד: מרתיחים 100 מ"ל (1/2 כוס פחות 1 כף) שמנת מתוקה, יוצקים על השוקולד ומערבבים היטב לתערובת חלקה. מצננים כ-30 דקות לטמפרטורת החדר.
  2. מקציפים את יתרת השמנת (150 מ"ל) לקצפת יציבה ומקפלים לתערובת השוקולד. מעבירים לשקית זילוף ושומרים בקירור.
  3. מכינים את שכבת הגבינה: שמים את הגבינה וממרח הלוטוס בקערה ומערבבים בעזרת כף. מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר לקצפת יציבה ומקפלים לתערובת הגבינה. מעבירים לשקית זילוף.
  4. מרכיבים את המנה: גוזרים בשקיות הזילוף (או ב"שפיץ" של שקיות הניילון) פתח בקוטר של 1 ס"מ. מזלפים בכל כוס שתי שכבות מכל סוג (שוקולד וגבינה) לסירוגין (בסך הכל 4 שכבות).
  5. מקררים 4 שעות להתייצבות, ועדיף למשך הלילה.
  6. לפני ההגשה מעטרים בפירורי עוגיות לוטוס או בעוגיות שלמות.

_____________________________________________

עוד מתכוני קינוחים מהירים בערוץ האוכל של Xnet:

עוגת גבינה בגביע מתכון לעוגת גבינה בגביע: בלי אפייה, עם המון סטייל קרם שוקולד מתכוני קינוחים מהירים: מקרם שוקולד עד טירמיסו מוס שוקולד וחלבה מתכון למוס שוקולד וחלבה בשכבות: חגיגי, אבל פשוט

‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾

ארטיק מוס שוקולד בציפוי שוקולד צ'יפס

בנובמבר השיק המותג Dansh את "דאבל שוקולד צ'יפס" – נטיפי שוקולד בשני צבעים, שמשדרגים בקלות את המראה של עוגיות וקינוחים. במתכון שכאן הם מככבים במילוי ובציפוי של ארטיק מוס שוקולד קפוא.

את השלב הראשון מכינים בנפרד, ואחרי לילה במקרר אפשר לצרף את הקטנטנים לחגיגת ציפוי וקישוט במטבח.

מרכיבים

כ-21 יחידות

לגלידת מוס שוקולד
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 300 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
  • 2 מכלים (500 מ"ל) נוספים של שמנת מתוקה
  • 3-2 כפות סוכר
  • 1/2 כוס דאבל שוקולד צ'יפס (נטיפי שוקולד בשני צבעים)

לציפוי
  • 300 גרם שוקולד מריר
  • 3 כפות שמן
  • 1 כוס דאבל שוקולד צ'יפס (נטיפי שוקולד בשני צבעים)

כלים מיוחדים
  • 25 כוסות חד-פעמיות בנפח של 50 מ"ל
  • מקלות ארטיק (נמכרים בחנויות בישול ואפייה, חנויות יצירה וחנויות "הכל בדולר")
  • שקית זילוף (או שקית ניילון שחותכים לה את ה"שפיץ")

אופן ההכנה

הארטיקים
  1. יוצקים לסיר 1 מכל (250 מ"ל) ומביאים לסף רתיחה. מורידים מהאש ומוסיפים 300 גרם שוקולד מריר. מחכים כ-5 דקות ואז מערבבים היטב, עד שמתקבל קרם חלק. מקררים לטמפרטורת החדר.
  2. מקציפים 2 מכלים (500 מ"ל) של שמנת מתוקה ואת הסוכר לקצף יציב.
  3. מוסיפים כף גדושה מהקצפת לתערובת השוקולד ומערבבים.
  4. מקפלים את יתרת הקצפת לתוך תערובת השוקולד. לקראת סוף הקיפול מוסיפים גם את השוקולד צ'יפס. מעבירים לשקית זילוף.
  5. ממלאים את הכוסות במוס ונועצים במרכז כל כוס מקל ארטיק.
  6. מניחים במקפיא למשך 7 שעות לפחות.

הציפוי
  1. ממיסים את השוקולד יחד עם השמן. במיקרוגל: מחממים אותם 30 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד נמס לגמרי. בסיר: שמים אותם בסיר קטן, ומניחים אותו מעל סיר גדול שבו מעט מים רותחים (אסור שהמים ייגעו בסיר הקטן). מחממים תוך בחישה, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
  2. מעבירים את השוקולד המומס לכלי עמוק (כוס תעשה את העבודה). מסירים את הכוסות מהארטיקים הקפואים. טובלים כל ארטיק בשוקולד ומיד אחר כך בשוקולד צ'יפס. השוקולד יתקשה במהירות.
  3. שומרים בכלי סגור במקפיא.

גלילי ופל במילוי קרם גבינה ושוקולד צ'יפס

מתכון קליל ומהיר הכנה, שעושה גם הוא שימוש בשוקולד צ'יפס של Dansh (אפשר להשתמש בצבעוניים, או באלה המורכבים משוקולד מריר בלבד). הגלילים מלאים בקרם עשיר עם שוקולד צ'יפס, שגם הילדים וגם המבוגרים ישמחו לטרוף.

מרכיבים
  • 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 2 כפות סוכר
  • 250 גרם גבינת מסקרפונה (אפשר גם גבינת שמנת רגילה – היא פשוט פחות עשירה)
  • 1/2 כוס שוקולד צ'יפס מריר מעולה או דאבל שוקולד צ'יפס
  • 2 חבילות (36 יחידות) גלילי ופל למילוי
  • אפשרות: 50 גרם (כ-1/3 כוס) קקאו

כלים מיוחדים
  • שקית זילוף (או שקית ניילון שחותכים לה את ה"שפיץ")

אופן ההכנה
  1. מקציפים את השמנת והסוכר לקצפת יציבה.
  2. בכלי נפרד מקציפים את הגבינה במשך כ-30 שניות.
  3. מקפלים את הקצפת לתוך הגבינה. לקראת סוף הקיפול מוסיפים גם את השוקולד צ'יפס. מעבירים לשקית זילוף.
  4. מזליפים את הקרם לתוך הגליליות ומניחים בצלחת הגשה.
  5. אם רוצים, מפזרים מעל מעט קקאו לקישוט.

קינוח מוס נוגט אגוזים ובצק עוגיות

כבר יותר מ-50 שנה שחברת "השחר העולה" מתבססת כמעט אך ורק על מוצר אחד: ממרח השוקולד האגדי שלה. והנה, בשנתיים האחרונות החלה החברה להציג מוצרים חדשים – כשבתחילת השנה הצטרף למשפחה המתרחבת ממרח נוגט אגוזים.

אז מה אפשר לעשות עם הממרח? (חוץ מפשוט למרוח על לחם, כמובן). למשל את זה: קינוח שכבות קל ומרשים, שאפשר להגיש בכוסות אישיות או למרכז השולחן בכלי גדול (אפשר אפילו בצנצנת גדולה). הבסיס הוא בצק קרם עוגיות (שאינו עובר אפייה) - להיט בקונדיטוריה העכשווית. קצפת מלמעלה, והתענוג מושלם.

מרכיבים

ל-15 קינוחים אישיים או לכלי הגשה גדול בנפח 1/2 1 ליטר

לבצק העוגיות

  • 125 גרם חמאה רכה
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר חום בהיר (דמררה)
  • 140 גרם (1 כוס) קמח
  • 200 גרם (1/2 מכל פחות כף) חלב מרוכז
  • 1 כוס (200 גרם) שוקולד צ'יפס
  • 1 כפית תמצית וניל

למוס נוגט אגוזים
  • 1 מכל (250 גרם) גבינת מסקרפונה (אפשר גם גבינת שמנת רגילה – אך טעמה פחות עשיר)
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 1 מכל (350 גרם) ממרח נוגט אגוזים השחר העולה

לקצפת
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה
  1. מכינים בצק עוגיות: מערבבים במיקסר את כל מרכיבי הבצק - רק עד לקבלת מרקם חלק. מעבירים את הבצק לשקית זילוף בלי צנתר (או לשקית ניילון שחותכים ממנה את ה"שפיץ").
  2. מכינים מוס נוגט אגוזים: מקציפים את גבינת המסקרפונה עם מכל שמנת מתוקה לקרם יציב.
  3. מקפלים פנימה את ממרח הנוגט ומעבירים לשקית זילוף שנייה.
  4. מכינים קצפת: מקציפים מכל שמנת מתוקה עם אבקת הסוכר ותמצית הווניל לקצפת יציבה.
  5. מרכיבים את המנה: מזלפים לכלי ההגשה שכבה של בצק עוגיות ועליו שכבה של מוס.
  6. משלימים עם תלולית של קצפת.
  7. מקררים כשעה ומגישים.

עוגת שמרים במילוי גבינת ריקוטה וריבה

גם תחום הקמח זכה השנה בתוספת מעניינת, בדמות קמח השמרים של "אסם", שכבר כולל בתוכו את השמרים הדרושים לאפייה. כך תכינו ממנו עוגת שושנים ביתית עם מילוי של גבינת ריקוטה וריבה.

מרכיבים

2 תבנית בקוטר 28 ס"מ

לבצק
  • 4 כוסות (560 גרם) קמח שמרים
  • 250 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
  • 5 ביצים
  • 1 כפית שטוחה של מלח
  • מעט פחות מ-1/4 כוס (40 גרם) סוכר
  • מעט פחות מ-1/4 כוס (50 מ"ל) חלב פושר
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • 1 שקית סוכר וניל

למילוי
  • 250 גרם גבינת ריקוטה
  • 3 כפות סוכר
  • 1 חלמון ביצה
  • 3 כפות אבקת פודינג וניל
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • 1/2 כוס (כ-150 גרם) ריבת משמשים (או כל ריבה אחרת)

להברשת הבצק

  • 1 ביצה טרופה מדוללת בכף מים

אופן ההכנה
  1. שמים בקערת המיקסר את כל מרכיבי הבצק, למעט החמאה, ולשים 2 דקות.
  2. מוסיפים את החמאה ולשים במהירות בינונית 6 דקות, לקבלת בצק רך ודביק מעט.
  3. מקמחים מעט את הבצק, מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעתיים-שלוש.
  4. מערבבים בקערה את כל מרכיבי המלית, למעט הריבה.
  5. מקמחים קלות את משטח העבודה. מוציאים מחצית מכמות הבצק מהמקרר ומרדדים אותו למלבן בגודל 20X25 ס"מ. חותכים לאורך ל-2.
  6. מורחים על כל חלק את המלית ומזלפים בסמוך לאחת הצלעות הארוכות פס של ריבה.
  7. מגלגלים כל חלק לרולדה (מתחילים מהצלע הקרובה לפס הריבה). חותכים את הרולדות לפרוסות בעובי 5-4 ס"מ.
  8. מניחים את הפרוסות בתבנית משומנת, כשצדן הפרוס פונה כלפי מעלה. מכסים במגבת ומתפיחים במשך 60-40 דקות, עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.
  9. מכינים באותו אופן עוגה נוספת מיתרת הבצק והמילוי.
  10. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  11. מברישים את העוגות בביצה הטרופה ואופים 25-20 דקות, עד להזהבה.

טיפים
  • הבצק אמור להיות רך ודביק. אך אם הוא דביק מדי, אפשר להוסיף לו עוד קצת קמח בזמן הלישה (אבל לא יותר מדי, כדי שהעוגה תישאר אוורירית ורכה).
  • מאחר שהבצק רך מאוד, רצוי לקמח את משטח העבודה כל הזמן כשעובדים אתו.
  • במקום להכין מפרוסות הרולדה עוגה גדולה, אפשר לאפות אותן בתבניות שקעים – וכך לקבל שבלולי שמרים במילוי ריקוטה.