לא ברור איך הכי נכון להגדיר את המתכון הזה – עוגייה, ממתק או פאי אישי. אבל דבר אחד בטוח: הוא ממכר.

מה שמייחד את המתכון הוא השילוב המיוחד בין מתוק למלוח: למעלה יש קרם של שוקולד וחמאת בוטנים, ולמטה בסיס מיוחד של בצק פריך המכיל בייגלה. הבסיס קל מאוד להכנה, ודורש אפייה של 12 דקות בלבד. וגם הקרם פשוט מאוד – צריך רק להמיס את השוקולד ולערבב אותו עם חמאת הבוטנים.

בצילום השתמשתי בבייגלה שמיניות לקישוט העוגיות, אך בדיעבד אני יכולה לומר שכדאי יותר להשתמש במקלות בייגלה דקיקים.

המתכון מבוסס על מתכון שפורסם באתר של יצרנית הקמח האמריקאית King Arthur Flour.

עוד מתכוני עוגיות בערוץ האוכל של Xnet:

מרכיבים (כ-40 יחידות)

לתחתית
  • 1/4 1 כוסות (175 גרם) קמח רגיל
  • 2/3 כוס (60 גרם) בייגלה טחונים לאבקה (יש לבצע את מדידת הכמות לאחר הטחינה)
  • 1/3 כוס (40 גרם) אבקת סוכר
  • 110 גרם חמאה מומסת, פושרת

למלית
  • 340 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו
  • 1 כוס (270 גרם) חמאת בוטנים חלקה

לקישוט
  • 1 כוס (כ-35 גרם) בייגלה שבורים לחתיכות (רצוי להשתמש במקלות בייגלה דקיקים)

כלים
  • תבנית מלבנית בגודל 22X33 ס"מ

אופן ההכנה

הבסיס
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה. חשוב שקצוות הנייר יבלטו מעבר לשולי התבנית (כך יהיה נוח יותר לחלץ את המאפה מהתבנית).
  2. מערבבים בקערה את הקמח, הבייגלה הטחונים ואבקת הסוכר. מוסיפים את החמאה ומערבבים רק עד שמתקבלת תערובת פירורית לחה (מומלץ להשתמש במעבד מזון - אבל לא חובה).
  3. משטחים את הפירורים בתבנית ומהדקים לתחתית. מיישרים באמצעות גב של כף.
  4. אופים כ-12 דקות, עד שהבצק מזהיב קלות ומתקשה.
  5. מצננים לגמרי.

המלית
  1. ממיסים את השוקולד. במיקרוגל: מחממים 30 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד נמס לגמרי. בסיר: שמים את השוקולד בסיר קטן, ומניחים אותו מעל סיר גדול שבו מעט מים רותחים (אסור שהמים ייגעו בסיר הקטן). מחממים תוך בחישה, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
  2. מוסיפים לשוקולד המומס את חמאת הבוטנים ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
  3. יוצקים את המלית על התחתית האפויה ומיישרים. מנערים קלות את התבנית וחובטים אותה במשטח העבודה, כדי להיפטר מבועות אוויר הכלואות בתוך המילוי.
  4. מפזרים על המלית את הבייגלה השבורים.
  5. מכסים את התבנית בפלסטיק נצמד או בנייר אלומיניום. מניחים במקפיא ל-45-40 דקות.
  6. מוציאים את המאפה מהתבנית (נעזרים בשולי נייר האפייה כדי להרים אותו).
  7. חותכים לכ-40 ריבועים.
  8. שומרים בכלי אטום במקרר (אפשר גם להקפיא). אפשר לשמור את העוגיות גם בחוץ, אך אז המלית תהיה רכה מאוד.