מרכיבים (6 לחמים קטנים)
- 1/2 קובייה (25 גרם) שמרים טריים או 1 כף שמרים יבשים
- 1 כף סוכר
- 1/4 1 כוסות (300 מ"ל) מים
- 1/2 3 כוסות (500 גרם) קמח לבן בהיר
- 3 כפות שמן זית
- 1 כפית מלח
- 100 גרם זיתי קלמטה, קצוצים גס
אופן ההכנה
- מערבבים בקערת המערבל את השמרים, הסוכר וחצי מכמות המים.
- מנפים את הקמח, מוסיפים למערבל ולשים בעזרת וו הלישה במהירות בינונית.
- מוסיפים תוך כדי לישה את שמן הזית, המלח ויתרת המים, עד שנוצר בצק אחיד. ממשיכים ללוש.
- לאחר 10 דקות לישה מוסיפים את הזיתים ולשים 2 דקות נוספות.
- מכסים את הקערה במגבת לחה ומתפיחים במשך שעתיים בסביבה חמימה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- לוחצים ולשים את הבצק כדי להוציא ממנו את האוויר.
- מקמחים קלות את משטח העבודה. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים אותו.
- מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים. יוצרים מהחלקים כדורים, ומניחים אותם בתבנית, במרחק של 5 ס"מ זה מזה.
- מכסים במגבת ומתפיחים 30 דקות בסביבה חמימה.
- בזמן שהלחמים תופחים מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- אופים 25 דקות, עד שהלחמים מקבלים צבע זהוב.
טיפים
- אם רוצים להקנות ללחמים מראה כפרי, אפשר לזרות עליהם מעט קמח לפני האפייה.
- אפשר לאפות את הלחמים על אבן שמוט בתנור ביתי. אם נעזרים באבן, יש לחמם את התנור ל-200 מעלות ולהקפיד על כך שהאבן תהיה חמה מאוד.
שף-קונדיטור אורן בקר מנהל את אורן בקר - סדנאות שף. באחרונה פירסם את ספר האפייה "ככה אופים את זה"