המתכונים באדיבות "מרינה פטריות הגליל".

סטייק פטריות פורטובלו על האש

מרכיבים

2 מנות עיקריות או 4 תוספות

  • 6 פטריות פורטובלו גדולות, ללא הרגליים
  • 1 שן שום קצוצה
  • 1 עד 1/2 1 כפות שמן זית
  • 1/2 עד 1/2 1 כפות רוטב טריאקי
  • עלים מענף של טימין
  • מעט פלפל שאטה גרוס
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה
  1. מערבבים בקערה את כל המרכיבים, למעט הפטריות.
  2. מוסיפים את הפטריות, מערבבים ומשרים כחצי שעה.
  3. צולים על האש כ-4-3 דקות מכל צד, עד להשחמה.
  4. מומלץ להגיש עם סלט של עלי רוקט, שקדים קלויים ועגבניות שרי מתובל בשמן זית, לימון ומלח.

שיפודי פטריות וירקות

מרכיבים

2 מנות עיקריות או 4 תוספות

  • 1 אריזה (250 גרם) פטריות שמפיניון
  • 1 אריזה (250 גרם) פטריות מיני פורטובלו
  • 1 חבילת שיפודי עץ
  • 1 פלפל אדום חתוך לקוביות
  • 1 פלפל צהוב חתוך לקוביות
  • 250 גרם עגבניות שרי
  • 6-5 בצלי שאלוט או 1 בצל סגול
  • 2 שיני שום כתושות
  • כ-2 כפות שמן זית
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח גס
  • עלים מענף רוזמרין

כלים מיוחדים

  • שיפודים

אופן ההכנה
  1. מערבבים בקערה את המרכיבים, למעט הפטריות ועגבניות השרי.
  2. מוסיפים את הפטריות, מערבבים קצרות ומשרים ל-15 דקות.
  3. משפדים את הפלפלים, בצלי השאלוט, הפטריות ועגבניות השרי.
  4. צולים על אש בינונית כ-5 דקות מכל צד, עד שהפטריות מזהיבות.

פטריות מלך היער על האש

מרכיבים

2 מנות עיקריות או 4 תוספות

  • 5-4 פטריות מלך היער בינוניות
  • 1/2 עד 1 כף שום כתוש
  • 1 כף רוטב סויה
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כוס מים פושרים
  • 1 כף רוטב טריאקי
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה
  1. קוטמים כ-1/2 ס"מ מקצה הרגליים של הפטריות. חותכים את הפטריות לאורכן, כולל הרגל, לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ.
  2. מערבבים את כל המרכיבים, למעט הפטריות.
  3. מוסיפים את הפטריות, מערבבים ומשרים כחצי שעה.
  4. צולים את הפטריות על האש כ-2 דקות כל צד.
  5. מומלץ להגיש בתוספת בצל ירוק קצוץ.