המתכונים באדיבות "מרינה פטריות הגליל".
סטייק פטריות פורטובלו על האש
מרכיבים
2 מנות עיקריות או 4 תוספות
- 6 פטריות פורטובלו גדולות, ללא הרגליים
- 1 שן שום קצוצה
- 1 עד 1/2 1 כפות שמן זית
- 1/2 עד 1/2 1 כפות רוטב טריאקי
- עלים מענף של טימין
- מעט פלפל שאטה גרוס
- מלח
- פלפל שחור גרוס לפי הטעם
- מערבבים בקערה את כל המרכיבים, למעט הפטריות.
- מוסיפים את הפטריות, מערבבים ומשרים כחצי שעה.
- צולים על האש כ-4-3 דקות מכל צד, עד להשחמה.
- מומלץ להגיש עם סלט של עלי רוקט, שקדים קלויים ועגבניות שרי מתובל בשמן זית, לימון ומלח.
שיפודי פטריות וירקות
מרכיבים2 מנות עיקריות או 4 תוספות
- 1 אריזה (250 גרם) פטריות שמפיניון
- 1 אריזה (250 גרם) פטריות מיני פורטובלו
- 1 חבילת שיפודי עץ
- 1 פלפל אדום חתוך לקוביות
- 1 פלפל צהוב חתוך לקוביות
- 250 גרם עגבניות שרי
- 6-5 בצלי שאלוט או 1 בצל סגול
- 2 שיני שום כתושות
- כ-2 כפות שמן זית
- פלפל שחור גרוס
- מלח גס
- עלים מענף רוזמרין
כלים מיוחדים
- שיפודים
- מערבבים בקערה את המרכיבים, למעט הפטריות ועגבניות השרי.
- מוסיפים את הפטריות, מערבבים קצרות ומשרים ל-15 דקות.
- משפדים את הפלפלים, בצלי השאלוט, הפטריות ועגבניות השרי.
- צולים על אש בינונית כ-5 דקות מכל צד, עד שהפטריות מזהיבות.
פטריות מלך היער על האש
מרכיבים2 מנות עיקריות או 4 תוספות
- 5-4 פטריות מלך היער בינוניות
- 1/2 עד 1 כף שום כתוש
- 1 כף רוטב סויה
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 כוס מים פושרים
- 1 כף רוטב טריאקי
- פלפל שחור גרוס
- קוטמים כ-1/2 ס"מ מקצה הרגליים של הפטריות. חותכים את הפטריות לאורכן, כולל הרגל, לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ.
- מערבבים את כל המרכיבים, למעט הפטריות.
- מוסיפים את הפטריות, מערבבים ומשרים כחצי שעה.
- צולים את הפטריות על האש כ-2 דקות כל צד.
- מומלץ להגיש בתוספת בצל ירוק קצוץ.