מרנג אגוזים וקרם שוקולד-נוגט
שימו לב: יש להכין את הקרם 8 שעות לפחות לפני הכנת שאר המנה.
מרכיבים
8 מנות
לקרם שוקולד-נוגט
- 550 גרם שוקולד מריר או חלב
- 90 גרם מחית פרלינה אגוזי לוז (להשיג בחנויות בישול ואפייה). אפשר להשתמש גם בנוטלה או ממרח נוגט אגוזים, אבל התוצאה תהיה פחות טעימה
- 2 מכלים (800 מ"ל בסה"כ) חלב קוקוס
למרנג האגוזים
- 75 גרם (1 כוס פחות 2 כפות) אגוזי לוז
- 200 גרם חלבון (7 חלבונים של ביצה בגודל M)
- קורט מלח
- 200 גרם (1 כוס) סוכר
- 200 גרם (2/3 1 כוסות) אבקת סוכר
- 100 גר (1 כוס) אגוזי לוז קצוצים גס
לקישוט
- אבקת קקאו
אופן ההכנה
הקרם
- שמים בקערה את השוקולד ומחית הפרלינה.
- מרתיחים את חלב הקוקוס ויוצקים על השוקולד והמחית. ממתינים כדקה ומערבבים היטב, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
- מכסים את הקערה ומצננים במקרר במשך 8 שעות לפחות.
המרנג
- טוחנים את אגוזי הלוז לאבקה במעבד מזון.
- מחממים את התנור ל-100 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
- שמים בקערת המיקסר את החלבונים עם קורט מלח. מקציפים 4 דקות במהירות בינונית.
- ממשיכים להקציף ומוסיפים את הסוכר לאט-לאט. מגבירים את המהירות וממשיכים להקציף כ-10 דקות, עד שמתקבל קצף יציב ומבריק.
- ממשיכים להקציף ומוסיפים מחצית מכמות אבקת הסוכר. מקציפים עוד 3 דקות.
- מקפלים לתוך קצף החלבונים את יתרת אבקת הסוכר ואת האגוזים הטחונים.
- מעבירים את הקצף לשקית זילוף ללא צנתר ומזלפים בתבנית עיגולים בקוטר 6 ס"מ – מתחילים כל עיגול מהמרכז ומזלפים בצורת ספירלה. (תזדקקו ל-24 דסקיות לצורך הכנת המנה) מפזרים על כל עיגול אגוזים קצוצים גס (איך מכינים עיגולים מושלמים? ראו טיפ בהמשך).
- אופים כשעתיים, עד שהדסקיות יבשות לחלוטין.
הרכבת המנה
- מקציפים את קרם השוקולד במיקסר עד שהוא הופך לאוורירי ויציב. מעבירים לשקית זילוף.
- מניחים דסקית מרנג על צלחת ומזלפים עליה קרם שוקולד. מניחים מעל דסקית נוספת ומזלפים גם עליה קרם. מניחים מעל דסקית שלישית ומפזרים עליה אבקת קקאו.
טיפ
- כדי לזלף עיגולי מרנג מושלמים שרטטו על נייר האפייה עיגולים בקוטר 6 ס"מ באמצעות מחוגה או כוס הפוכה. כדי לנצל את השטח באופן הטוב ביותר, שרטטו 5 שורות שבכל אחת מהן 5 עיגולים (על העיגולים להיות קרובים מאוד זה לזה, אך לא צמודים). כעת הניחו את הנייר בתבנית כשהצד שעליו שרטטתם פונה כלפי מטה – וזלפו בתוך הקווים.
עוד מתכונים לפסח בערוץ האוכל של Xnet:
- מתכונים לפסח בזיל הזול: ליל סדר בלי מינוס בבנק
- עוגות בחושות לפסח: לא צריך אפילו מיקסר
- ליל סדר אקספרס: כך תכינו במהירות ארוחת חג מרשימה
- מכבד קצוץ ועד חרוסת: מתכוני פסח קלאסיים
פשטידות תפוחי אדמה: מושלמות לפסח, נהדרות כל השנה
מוס חלב שקדים ותותים
מרכיבים
8 מנות אישיות
- 100 גרם (כ-1 כוס) פיסטוקים
- 300 מ"ל (1/4 1 כוסות) חלב שקדים (רוזטה)
- 200 מ"ל (2/3 כוס ועוד 1 כף) חלב קוקוס
- 6 ביצים מופרדות
- 50 גרם (1/3 כוס) קורנפלור או קמח תפוחי אדמה
- 1 כפית תמצית וניל
- 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
- 500-250 גרם תותים
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. קולים את הפיסטוקים כ-10 דקות (חשוב להשגיח עליהם, כדי שלא יישרפו). מצננים אותם מעט וקוצצים.
- שמים בסיר את חלב השקדים וחלב הקוקוס ומביאים לרתיחה. בזמן שהנוזלים מתחממים מערבבים בקערה את החלמונים, הקורנפלור ותמצית הווניל.
- כאשר החלב רותח יוצקים אותו לאט לתערובת החלמונים, תוך ערבוב מתמיד (הערבוב חשוב כדי שהחלב החם לא יבשל את החלמונים).
- מחזירים את התערובת לסיר. מבשלים כמה דקות על אש בינונית-נמוכה, תוך ערבוב מתמיד, עד שהתערובת מבעבעת ומסמיכה (חשוב לערבב כל הזמן, כדי שהביצים שבתערובת לא יהפכו לחביתות).
- יוצקים מיד את התערובת החמה לקערה (אם משאירים אותה בסיר היא עלולה להיחרך). מניחים ניילון נצמד על פני הקרם (כדי שלא יתייבש) ומצננים במקרר במשך שעתיים לפחות.
- שמים את החלבונים בקערת המיקסר ומתחילים להקציף במהירות בינונית. כשמתחיל להיווצר קצף מוסיפים בהדרגה את הסוכר. מגבירים את המהירות וממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף יציב ומבריק (כ-5 דקות).
- מערבבים את הקרם הקר עם מטרפה כדי לאוורר אותו מעט. מקפלים לתוכו את קצף החלבונים.
- יוצקים את המוס לכוסות הגשה. מניחים מעל תותים פרוסים ופיסטוקים קצוצים.
- אפשר להגיש מיד, אך רצוי לייצב את המוס לפחות שעה-שעתיים במקרר (והכי כדאי להכין אותו יום מראש).
- המוס יישמר 4-3 ימים במקרר.
גיוון
- אפשר להכין את הקינוח עם חלב קוקוס בלבד. מחליפים את חלב השקדים בכמות שווה של חלב קוקוס, ומוסיפים לחלמונים עוד 100 גרם (1/2 כוס) סוכר (כי חלב הקוקוס פחות מתוק מחלב השקדים).
עוגת שוקולד וקוקוס
מרכיביםתבנית בקוטר 26 ס"מ
- 400 גרם שוקולד מריר איכותי (רצוי עם 53% מוצקי קקאו או יותר)
- 200 גרם (1 כוס) שמן קוקוס (להשיג בחנויות טבע ובחלק מרשתות השיווק – "שופרסל", למשל)
- 100 מ"ל (1/2 כוס פחות 1 כף) חלב קוקוס
- 6 ביצים
- 200 גרם (1 כוס) סוכר
- 200 גרם שוקולד מריר
- 240 מ"ל (1 כוס) חלב קוקוס
- מחממים את התנור ל-160 מעלות. משמנים היטב את התבנית ועוטפים אותה היטב בשתי שכבות של נייר אלומיניום (העוגה תיאפה בתוך אמבט של מים, ונייר האלומיניום ימנע מהם לחדור לתוך התבנית).
- ממיסים את השוקולד. במיקרוגל: מחממים 30 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד נמס לגמרי. בסיר: שמים את השוקולד בסיר קטן, ומניחים אותו מעל סיר גדול שבו מעט מים רותחים (אסור שהמים ייגעו בסיר הקטן). מחממים תוך בחישה, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
- מוסיפים לשוקולד את שמן הקוקוס ומערבבים עד שהוא נמס לחלוטין ומתקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את חלב הקוקוס ומערבבים לתערובת אחידה.
- מקציפים את ביצים יחד עם הסוכר במשך 5 דקות. מקפלים את הקצף שמתקבל לתוך תערובת השוקולד.
- יוצקים את התערובת לתבנית. מניחים את התבנית בתוך תבנית גדולה יותר בעלת דפנות גבוהות, שיכולה להכיל אותה בנוחות.
- יוצקים לתבנית הגדולה מים רותחים עד למחצית מגובה התבנית הפנימית.
- מכניסים בזהירות לתנור ואופים כ-50 דקות, עד שפני העוגה נסדקים מעט.
- מוציאים מאמבט המים ומצננים לחלוטין במקרר.
- שמים את השוקולד בקערה. מחממים חלב הקוקוס ויוצקים אותו על השוקולד. ממתינים כדקה ומערבבים עד שהשוקולד נמס. מניחים לציפוי להצטנן מעט.
- פורשים על משטח העבודה נייר אפייה ומניחים עליו את רשת התנור, כך שהיא תהיה מעט מוגבהת (אם זוהי רשת שטוחה, מגביהים אותה בעזרת 4 כוסות).
- מעבירים סביב העוגה סכין חדה ומשחררים אותה מהתבנית. מניחים על הרשת.
- יוצקים את ציפוי השוקולד על העוגה. אם יש צורך, מיישרים את הציפוי עם סכין.
- מניחים על צלחת הגשה ומצננים במקרר.
- מגישים בטמפרטורת החדר (כדאי להוציא את העוגה מהמקרר כשעה לפני הגשתה).
- העוגה תישמר כשבוע במקרר. אפשר גם להקפיאה, ולהפשיר אותה במקרר.
עוגת קרם קשיו עם קוקוס, שקדים ופירות יבשים
העוגה הזאת אינה רק פרווה וכשרה לפסח, אלא גם טבעונית – ואפילו נחשבת לרואו פוד. מרכיביםתבנית בקוטר 26 ס"מ
לתחתית- 300 גרם (כ-3 כוסות) שקדים טחונים
- 100 גרם (כ-2/3 כוס) תמרים מזן מג'הול
- 100 גרם (כ-2/3 כוס) תאנים מיובשות
- 450 גרם (כ-1/2 4 כוסות) אגוזי קשיו, מושרים במים במשך שעה
- 3 כפות סילאן
- 100 מ"ל (1/3 כוס ועוד 1 כף) מיץ לימון
- 175 גרם (3/4 כוס ועוד 2 כפות) שמן קוקוס
- קליפה מגוררת מלימון אחד
- 1 כפית תמצית וניל
- שבבי קוקוס קלויים (אם לא משיגים, אפשר לקלות קלות שבבי קוקוס במחבת יבשה)
- שמים במעבד מזון את השקדים הטחונים, התמרים והתאנים, וטוחנים היטב. אם התערובת יבשה מדי, מוסיפים לה כף מים.
- מהדקים היטב את התערובת לתחתית התבנית. מכסים בניילון נצמד ומקפיאים 10 דקות לפחות.
- שמים במעבד מזון את כל מרכיבי הקרם וטוחנים לקרם חלק.
- יוצקים את הקרם על התחתית הקפואה ומיישרים עם לקקן או פלטה.
- מפזרים על הקרם את הקוקוס הקלוי. מכסים בניילון נצמד ומקפיאים כשעתיים-שלוש.
- מעבירים סביב העוגה סכין חדה ומשחררים אותה מהתבנית. פורסים ומגישים קפוא.
עוגיות פיסטוקים וחמוציות
מרכיבים
כ-20 עוגיות
- 200 גרם (כ-2 כוסות) פיסטוקים
- 100 גרם שקדים טחונים
- 60 גרם (1/4 כוס ועוד 1 כף) סוכר
- 60 גרם (קצת יותר מ-1/3 כוס) חמוציות קצוצות גס
- חלבונים מ-2 ביצים
- מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
- מסדרים מחצית מכמות הפיסטוקים בתבנית בשכבה אחת. קולים בתנור כ-10 דקות, עד שהם מפיצים ריח נעים (חשוב להשגיח עליהם בזמן הקלייה, כי הם נוטים להישרף בקלות).
- מצננים את הפיסטוקים הקלויים וטוחנים אותם דק במעבד מזון.
- קוצצים גס את יתרת הפיסטוקים.
- מערבבים בקערה את הפיסטוקים הטחונים, השקדים, הסוכר והחמוציות. מוסיפים את החלבונים ומערבבים
- לתערובת אחידה ולחה.
- מרטיבים את הידיים ויוצרים מהבצק כדורים בקוטר של כ-2 ס"מ. מגלגלים כל כדור בפיסטוקים הקצוצים גס.
- מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה חדש ומניחים בה את העיגולים.
- אופים 12-10 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להיסדק.
- אם רוצים, בוזקים על העוגיות אבקת סוכר מיד לאחר שהן יוצאות מהתנור.
- שף-קונדיטורית נעמה שטייר
מייעצת למסעדות וקונדיטוריות ומפתחת עבורן תפריטי קינוחים