מנות מוקפצות הן דרך נפלאה להכין ארוחה טעימה תוך דקות ספורות. השימוש בתרסיס שמן חוסך בשומנים ובקלוריות ויש לו יתרון נוסף - הוא מאפשר טיגון "נקי" ונטול התזות שמן.
מרכיבים (4 מנות)
- 200 גרם (כ-1/2 1 כוסות) שעועית ירוקה עדינה שלמה מוקפאת
- 200 גרם (כ-1/2 1 כוסות) שעועית צהובה עדינה שלמה מוקפאת
- 10 פטריות שמפיניון בינוניות
- 400 גרם שייטל עגל, חתוך לרצועות דקות (בקשו מהקצב שיחתוך)
- 4 כפות רוטב סויה
- 2 כף דבש
- 2 כפיות חמאת בוטנים חלקה
- 2 כף חומץ יין לבן
- 1 כפית שום גבישי (נמצא במדף התבלינים בכל רשתות השיווק)
- תרסיס שמן (זית או קנולה)
אופן ההכנה
- אם יש מספיק זמן, כדאי להוציא את שני סוגי השעועית מהמקפיא חצי שעה עד שעה לפני ההכנה, ולפזר בצלחת כדי שיפשירו מעט.
- פורסים דק את הפטריות. שוטפים היטב את רצועות השייטל (כדי להוציא מהן את עודפי המלח), מסננים ומייבשים היטב באמצעות מגבות נייר.
- בקערית קטנה מערבבים יחד את רוטב הסויה, הדבש, חמאת הבוטנים, החומץ וגבישי השום.
- מרססים שכבה דקה של תרסיס שמן במחבת גדולה ועמוקה (בקוטר 30-28 ס"מ) עם ציפוי מונע־הידבקות. מחממים את המחבת על להבה גבוהה.
- מוסיפים את רצועות השייטל למחבת החמה ומטגנים תוך ערבוב במשך 2 דקות, עד שהן מתחילות להזהיב. מוסיפים את הפטריות ומטגנים-מערבבים במשך 2 דקות.
- מוסיפים את השעועית וממשיכים לטגן ולערבב - במשך 2 דקות אם היא מופשרת, ו-4-3 דקות אם משתמשים בה היישר מהמקפיא.
- מוסיפים את תערובת הרוטב ומטגנים תוך ערבוב במשך 2-1 דקות. מעבירים לכלי הגשה ומגישים מיד.
טיפים
- אפשר להחליף את רצועות השייטל ברצועות סינטה, אווזית או כף.
- אם חותכים את הבשר בבית, מקפידים לחתוך לרצועות בניצב לסיבי הבשר.
- באדיבות מתחם תזונה ומשפחה
באתר תנובה