המתכונים באדיבות אבי ג'מילי, השף הראשי של רשת BBB Burgus Burger Bar.
שפטה ברנג'י: קציצות עוף ואורז פרסיות ברוטב חמצמץ
מרכיבים (כ-6 מנות) לקציצות- שמן לטיגון
- 1 בצל לבן מגורר בפומפייה
- 2 כרשים קצוצות
- 3 גבעולי סלרי קצוצים
- 200 גרם (1 כוס) אורז פרסי
- 350 גרם חזה עוף טחון
- 1 צרור פטרוזיליה, קצוץ
- 1/2 צרור נענע, קצוץ
- 1/2 כפית כורכום
- 1 כפית כמון
- 2 כפיות מלח
- 2 כפיות פפריקה מתוקה
- 1 כפית פלפל שחור טחון
- שמן לטיגון
- 2 בצלים קצוצים
- 2 גזרים קצוצים
- 1 כרשה קצוצה
- 2 גבעולי סלרי קצוצים
- 3 לימונים פרסיים
- 2 כפיות מלח
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית כמון
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 10 עגבניות חתוכות לקוביות
- מיץ מלימון אחד
הקציצות
- מחממים במחבת מעט שמן. מוסיפים את הבצל, הכרשה והסלרי ומטגנים כמה דקות, עד שהם מתרככים. מורידים מהאש ומעבירים לקערה. מקררים מעט.
- מוסיפים לקערה את שאר מרכיבי הקציצות ומערבבים היטב. מכסים ומניחים במקרר כ-30 דקות.
- מחממים מעט שמן בסיר גדול. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה.
- מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב, למעט העגבניות ומיץ הלימון. מטגנים עוד כמה דקות, עד שהירקות מתרככים מעט.
- מוסיפים את העגבניות ומבשלים כמה דקות, עד שהן מתרככות מעט.
- מוסיפים 1/2 2 ליטר מים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- בזמן שהרוטב מתחמם יוצרים מהקציצות כדורים בגודל של כדור טניס, פחות או יותר (אם רוצים, אפשר לעצב כדורים קטנים יותר).
- מוסיפים את הקציצות בזהירות לסיר בעזרת כף הגשה. מוסיפים גם את מיץ הלימון ומכסים. מבשלים כ-20 דקות על אש קטנה, עד שהקציצות מוכנות.
מרק עוף עם ג'ינג'ר בתוספת טורטיות פריכות
מרכיבים- 2 כפות שמן זית
- 1בצל חתוך לקוביות
- 2 גזרים חתוכים לקוביות
- 3 שיני שום פרוסות
- 2 גבעולי סלרי חתוכים לקוביות
- 1/2 פלפל אדום חריף חתוך לטבעות
- 3 חזות עוף (כ-350 גרם), פרוסים וחתוכים לקוביות
- 1 כף רסק עגבניות
- 1 כף ג'ינג'ר טרי מגורר
- 8 עגבניות שרי חצויות
- 1 כפית כמון
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 2 ליטר מים
- 3 עלי בזיליקום
- 1/4 צרור פטרוזיליה, קצוץ
- שמן לטיגון עמוק
- 2-1 טורטיות
- מחממים את השמן בסיר, ומוסיפים את הבצל, הגזר, השום, הסלרי והפלפל החריף. מטגנים כ-2 דקות.
- מוסיפים את חזה העוף ומטגנים עד שהוא משנה את צבעו ללבן.
- מוסיפים את רסק העגבניות, הג'ינג'ר והעגבניות, וממשיכים לטגן 5 דקות נוספות.
- מוסיפים את הכמון, המלח, הפלפל השחור והמים. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות, כשמדי פעם מסירים את הקצף והשמן שצפים על פני הנוזל.
- בסיום הבישול מוסיפים את הבזיליקום והפטרוזיליה.
- חותכים את הטורטיות לרצועות דקות.
- מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק. מטגנים את רצועות הטורטייה עד שהן מזהיבות והופכות לפריכות.
- יוצקים את המרק לקעריות, ומקשטים כל קערית ברצועות טורטייה.